Dolar 32,3835
Euro 35,0525
Altın 2.326,19
BİST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

istenmeyen varlıklarını satışa çıkarıyorlar

istenmeyen varlıklarını satışa çıkarıyorlar
27 Ağustos 2014 09:15
A+
A-

bank_5Avrupa’nın önde gelen bankaları, yüz milyarlarca dolarlık istenmeyen varlıklarını satışa çıkarıyor.

Avrupa’nın en büyük bankaları, alıcılar arasında artan rekabet ve düzenleyici kuralların baskısı ile birlikte, nihayet milyarlarca dolarlık istenmeyen varlıklarını satışa çıkarıyor. Bu konuda bir anlaşmalar serisi, eğer bankalar kredileri artırmak için sermaye sağlarlarsa, bölge ekonomisi için önemli bir avantaj olacak.

Londra merkezli Barclays Plc öncülüğünde, aralarında Milano’daki UniCredit SpA ve Zürih’teki Credit Suisse Group AG’nin de bulunduğu bankalar, daha fazla işlerini, kötü kredilerini ve bozuk yatırımlarını, satmak ya da azaltmak için diğer birimlere kaydırmakta. Bu gibi varlıklar 2013 yılının sonundan bu yana, Bloomberg’in derlediği verilere göre, yüzde 65 artarak 1.72 trilyon doları aştı.

Minneapolis’te CarVal Investors LLC kıdemli idari direktörü Jody Gunderson, Varlık sınıfları ve piyasalardan gelen anlaşma listesi bu noktada bugüne kadar olduğundan daha yukarıda, dedi ve Bankalar düzenleyici kurallardan dolayı satmaya yönleniyor, ancak iyi kar üretmeye çalışmaları için tekrar işlerine dönmeleri konusunda piyasa baskıları da var şeklinde görüş bildirdi.

Sıkılaştırılan sermaye kuralları, bazı bir defalığına karlı tahvil işlerinin cazibesini azaltırken, düzenleyici denetleme, bankaları, sorunlu kredilerin geri ödenmeyeceğini itiraf etmek durumunda bıraktı. Kötü kredilerin ve düşük performanslı faaliyetlerin satılması, bankaların kredileri artırmak için kullanabilecekleri fonları açığa çıkaracak. Bu durum, kredi sıkışması ve banka kurtarmaların yayılması ve ülke borç krizi yaratmasının ardından son altı yılda sıkıntılı bir dönem geçiren Avrupalı ekonomiler için önemli.

İngiltere Merkez Bankası eski başkan yardımcısı Paul Tucker, Salzburg, Avusturya’da verdiği bir mülakatta, Güçlü bankalar, Avrupa’da kredi için iyi olacak, dedi ve Zayıf bankalar kredi vermez şeklinde görüş bildirdi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI