Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

İstanbul Trafiği İçin Büyük Yarış

İstanbul Trafiği İçin Büyük Yarış
24 Nisan 2014 08:01 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2014 08:06
A+
A-

Hackathonist 2014Yazılım geliştiriciler, tasarımcılar ve şehir plancıları, İstanbul’un ulaşım sorununa çözümler önerileri getirecek yenilikçi fikir ve uygulamalar geliştirmek için bir araya geliyor.

Hackathonist 2014’e katılacak olan yazılım geliştiriciler, gerçek zamanlı trafik verilerini kullanarak İstanbul’u ‘Akıllı Şehir’ yapabilmek için 36 saatlik bir uygulama geliştirme maratonunda yarışacaklar.

‘Akıllı İstanbul’ hedefi

İstanbul’da başta ‘ulaşım’ olmak üzere, şehre yönelik sorunlara yeni çözümler ve fikirler geliştirmek üzere; yazılım geliştiriciler, tasarımcılar ve şehir plancıları, ‘HACKATHONIST 2014’te bir araya geliyor. Avrupa Birliğidestekli CitySDK Projesi kapsamında TAGES tarafından düzenlenenİstanbul Akıllı Şehir Hackathon’u ‘HACKATHONIST 2014’, 8-11 Mayıs 2014’te Studio-X İstanbul’da gerçekleşecek. HACKATHONIST 2014’e katılan uygulama geliştiriciler; İstanbul Ulaşım verileri, CitySDK API’ları, ImonaCloud Platformu, sensör verileri ve Microsoft tarafından sağlanan Windows 8 uygulama geliştirme araçları ile yenilikçi uygulamalar geliştirmek üzere yarışacaklar. ‘Akıllı Şehir’ uygulamalarına yönelik bu yazılım maratonu 36 saat sürecek. Yarışma boyunca uygulama geliştiriciler, CitySDK Projesi ortağı olan İbb tarafından sağlanacak toplu ulaşım verileri ile birlikte anlık trafik verilerine de ulaşabilecekler.istanbul-trafigi-icin-buyuk-yaris-5941711_8051_o

Hackathon’lar, dünyada ‘açık verilerin değerlendirilmesi ve yazılım geliştirmenin daha kolaylaşması ve hızla işe dönüşmesi’ konusunda güçlü etkinlikler olarak öne çıkıyor. HACKATHONIST 2014 de bu nedenleTürkiye’de, özellikle Bilişim sektörünü hızla ilerletecek önemli bir araç. Bu yarışma kapsamında geliştirilecek yenilikçi uygulamalarla, İstanbul ulaşımı sorunlarının çözülmesine katkı sağlayabilmesi hedefleniyor. Hayata geçirilecek yeni uygulamalar İstanbul’u ‘Akıllı Şehir’ olma statüsüne bir adım daha yaklaştıracak.

Bilişim ve Girişim Duayenleri ‘En Yenilikçi Uygulamaları’ seçiyor

Jüri üyeleri arasında Faruk Eczacıbaşı, Emrehan Halıcı ve Ersin Pamuksüzer’in de yer aldığı HACKATHONIST 2014’ün TAGES, Studio-Xİstanbul, MEG, Apps4Europe, Waag Society, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, ImonaCloud ve Microsoft tarafından sağlanan 7 ayrı kategorideki ödülleri arasındaki en önemli ödülü 3000 TL’lik CitySDK API’ı ile En Yenilikçi Uygulama Ödülü. Internet erişim sponsorluğunu TurkNet’in üstlendiği HACKATHONIST 2014, yarışma kapsamında geliştirdikleri uygulamaları işe dönüştürmek isteyen uygulama geliştiricilere Startupbootcamp Istanbul’un yatırım mentörleri ile görüşme fırsatı da sağlıyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI