Dolar 32,5347
Euro 34,8622
Altın 2.422,43
BİST 9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ISS Temizlik Hizmetleri AVM’lerde Sağlığınızı Koruyor  

ISS Temizlik Hizmetleri AVM’lerde Sağlığınızı Koruyor   
10 Aralık 2014 11:25
A+
A-

ISS Entegre Tesis Yönetimi Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Çoban (1)

Dünyanın lider entegre tesis yönetimi şirketi ISS, dünyada 550 binden fazla Türkiye’de ise 30 bini aşkın çalışanıyla temizlikten güvenliğe, cateringten haşere kontrol ve bahçe bakım hizmetleri ile tesis yönetimi hizmetinin en iyi örneklerini sunuyor. 2005 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Danimarkalı şirket ISS, her geçen gün büyüyen hizmet alanıyla Türkiye’de birçok AVM’de hizmet veriyor.

Özellikle kış aylarına girdiğimiz bu dönemde ziyaretçi sayısı artan AVM’lerin temizliği de gittikçe zorlaşıyor. Türkiye’deki AVM’lerin temizliğinde büyük bir paya sahip olan ISS, bu zorluğun üstesinden profesyonel ekibiyle geliyor.

Gezmek, alışveriş yapmak, yemek yemek, sinemaya gitmek gibi aktivitelerin gerçekleştirildiği AVM’ler havalar soğudukça daha da kalabalıklaşıyor. Haliyle bu çok katlı binaların temizliğinin de daha büyük bir titizlikle yapılması gerekiyor. Özellikle grip gibi bulaşıcı hastalıklarının etkisi dolayısıyla AVM’ler gibi kapalı ve kalabalık alanların hijyen kurallarına uygun olarak temizlenmesi ve gün içinde dezenfekte edilmesi gerekiyor. 1901 yılından beri Dünya’da temizlik hizmetlerine yön veren 2005 yılından beri de Türkiye’de güvenlik, catering, haşere kontrol, çağrı merkezi hizmetleriyle Entegre Tesis Yönetimi alanında birçok kurum ve kuruluşun dış kaynak iş ortağı olan ISS, Türkiye’deki birçok AVM’nin temizliğini, sorumlu ve profesyonel hizmet anlayışıyla gerçekleştiriyor. ISS Türkiye Tesis Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Çoban, konuyla ilgili olarak; ”Özellikle soğuk havaların başlamasıyla AVM’lerdeki insan kalabalığı gittikçe artıyor. Biz ISS olarak hizmet verdiğimiz AVM’lerde işine uzman personelimiz ile bulaşma riski olan hastalıklar için özel olarak dezenfekte işlemleri gerçekleştiriyoruz. İşinde profesyonel olan ISS temizlik çalışanları, yürüyen merdiveler, asansörler, kapılar, tuvaletler, ibadet alanları ve çocuk oyun alanları gibi özellikle dezenfekte için farklı ekipman gereken AVM alanlarında büyük bir titizlik göstererek çalışıyor.” dedi.

ISS Temizlik-1

AVM’lerde Bulaşıcı Hastalıkları Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

AVM’lerde temizlik alanında çalışan personelin profesyonel bir anlayışla işini yapması gerekiyor. Özellikle hem çocuk hem de yetişkin sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkları önlemek için dezenfekte gibi özel hijyen sağlama yöntemlerinin belirli periyodlar ve doğru ekipmanlarla yapılması gerekiyor. Tuvaletlerde musluk, asansörlerde düğmeler, yemek bölümlerinde masalar gibi temizliğinin gözden kaçabileceği ortak kullanım alanlarındaki detaylarda yoğunlukta olabilen bulaşıcı virüslerin engellenmesi için özel temizlik malzemeleri ve ekipmanlar kullanılmalı. Çocuk oyun alanı ve mescidlerde bulunan halı zeminlerinden nefes yoluyla bulaşabilen bakterileri önlemek için son teknoloji temizlik cihazlarıyla sürekli olarak temizliğin yapılması gerekiyor. ISS AVM’lerde insan sağlığını korumak ve hijyeni düzenli olarak sağlamak için Cleaning Excellence sistemi kullanıyor. ISS Cleaning Excellence sisteminde yer alan dünya standartlarına uygun 4 renk bez seçeneği ve dezenfekte sağlayan kimyasalları kullanmadan bakterilerin yüzde 90’ını yok eden mikrofiber teknoloji ile üretilen mop’lar sayesinde tek bir odada kullanılan temizlik ekipmanları, çapraz bulaşmayı önlüyor ve böylelikle grip gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engelliyor. Ayrıca mop’ların özel olarak üretilen makinelerde nemlendirilerek dezenfekte edilmesiyle doğaya bırakılan kimyasal miktarı ve su sarfiyatı en aza indiriliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI