Dolar 32,5770
Euro 34,9061
Altın 2.438,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

İş sağlığında yeni uygulama

İş sağlığında yeni uygulama
02 Temmuz 2016 10:22
A+
A-

işçisizlik

İş sağlığı ve güvenliği kapsamına en son alınması planlanan 50’den az işçi çalıştıran işyerleri 1 Temmuz 2016 tarihinde kapsama alınıyor

Türkiye’de binlerce iş yerini ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek uygulama, az tehlikeli iş yeri sahiplerini kara kara düşündürmeye başladı. 6331 Sayılı Kanu’nun yayımından sonra 12/7/2013 tarihinde kabul edilen 6495 Sayılı Kanu’nun 56. Maddesi ile yürürlük tarihinin 01.07.2016 olarak belirlendiği uygulama ertelenmezse, 01 Temmuz’dan itibaren ciddi sıkıntıların yaşanacağını belirtildi.

Mersin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Derneği (MERİŞGUD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hadra, değişen yasa ile ilgili bilgi vererek, KOBİ’leri uyardı. Hadra, bu kanunun üç kategoride zaten başladığını ve artık tamamen yürürlüğe girdiğini ve İş Güvenliği Yasası’ndan yararlanılmaması durumunda cezai işlem uygulanacağını ifade etti. Hadra, “1 Temmuz’dan itibaren 50 çalışanın altında bulunan iş yerlerinin az tehlikeli kapsamına giriyor. En az bir SSK’lının çalıştığı işyerleri kapsama alanına giriyor. Avukat, berber, market eğer bir kişi çalıştırıyorsa bu kapsama giriyor.” dedi.

Küçük esnafların yani KOBİ’lerin, İş Sağlığı Güvenliği Yasası’nı, ortak sağlık merkezlerinden edinebileceğini bildirine Hadra, 1 Temmuz 2016 tarihinde yasaya uymayanlara, idari ve para cezası yaptırımlarının uygulanacağını hatırlattı.

REKLAM ALANI