Dolar 32,3263
Euro 35,1256
Altın 2.296,88
BİST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İş memnuniyeti Türkiye’de %5 düştü

İş memnuniyeti Türkiye’de %5 düştü
22 Nisan 2015 10:18
A+
A-

soru_isaret_dusunen

Randstad tarafından yayınlanan Randstad Workmonitor 2015 1. çeyrek verilerine göre; Tüm dünyada son altı ay içinde gerçekten iş değiştiren çalışan oranı %22. Ülkelerin yarıdan fazlasında iş memnuniyeti %70 olurken bu oran Türkiye’de %5 düştü.

İşe alım ve insan kaynakları alanında hizmet veren, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Randstad tarafından, 2003 yılından beri üçer aylık periyodlarla, yılda dört kez düzenli olarak yayınlanan Randstad Workmonitor 2015 1. çeyrek verileri, iş değiştirme ve iş memnuniyetiyle ilgili verilere dikkat çekiyor.

Dolaşım Endeksi 109’da kaldı

Altı ay içinde başka bir iş bulmayı umut eden küresel olarak çalışanların ortalama sayısında, 2014’ün son çeyreğine göre değişiklik olmadı: Dolaşım Endeksi 109’da kaldı. Dolaşımda, örneğin Çin’de (-10), Yeni Zelanda’da (-9), Çek Cumhuriyeti’nde (-7) ve Portekiz, Şili ve Arjantin’de (-5) gibi önemli değişimler de oldu. Spektrumun diğer tarafında ise dolaşımın arttığı İngiltere (+7), Slovakya (+6), Kanada, Almanya ve Malezya (+5) yer alıyor.

Gerçek iş değiştirme %22

Tüm dünyada son altı ay içinde gerçekten iş değiştiren çalışan oranının %22 olduğu görülüyor (2014 sonunda %23). Gerçek iş değiştirme, çoğunlukla çalışanın farklı bir işverenin işyerinde iş bulması şeklinde oluyor. Ancak, dünyanın geri kalanına göre halen yüksek olsa da Çin ve Malezya’da gerçek iş değiştirme oranı düştü. Brezilya, Portekiz, Macaristan, Polonya, Şili Almanya ve Arjantin’de iş değiştirme oranı hafifçe azaldı. Slovakya’da ise iş değişiminde bayağı bir artış var. İş değiştirme iştahı (faal olarak arama ve başvuru) yine İsveç ve Hindistan’da en yüksek. Malezya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık, geçen çeyreğe göre biraz daha iştahlı görünüyor.

İş memnuniyeti: Meksika ve Hindistan’da en yüksek

Ülkelerin yarıdan fazlasında iş memnuniyetinin %70 ya da daha fazla, yani çalışanların “çok memnun” ve “memnun” oldukları görülüyor. İş memnuniyeti geçen çeyreğe göre Yeni Zelanda, Şili, Arjantin, Birleşik Krallık, Danimarka, ABD, Portekiz ve İspanya’da %5 ya da daha fazla arttı. İş memnuniyeti Macaristan, Türkiye ve Almanya’da %5 ya da daha fazla düştü.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI