Dolar 32,4714
Euro 34,5590
Altın 2.474,93
BİST 9.529,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İndirim Amerika’da da olsa kaçırmıyoruz!

İndirim Amerika’da da olsa kaçırmıyoruz!
28 Aralık 2015 17:04
A+
A-

Seyfi_Erol__

Alışverişin sihirli sözcüğü “indirim” Türk tüketicisini her zaman heyecanlandırıyor. Türkiye’deki indirimleri kaçırmayan tüketiciler, uzak diyarlardakileri de yakından takip ediyor. Öyle ki ABD’de Kara Cuma ve Siber Pazartesi’nde yapılan yüzde 70’e varan indirimleri gören tüketiciler Türkiye’den sipariş yağdırdı. Üyelerine ABD’de posta adresi hizmeti sunan Amerikadaniste.com üzerinden Türkiye’nin tam 54 şehrinden gelen taleple

Amerika Lojistik Merkezi’nde saatte 325 paket teslim alındı. Ortalama alışveriş tutarı ise 300 dolar oldu. Tüketiciler 78 ayrı ABD ve Avrupa merkezli online mağazalardan alışveriş yaptı.

Alışveriş sözcüğünün yanına en çok “indirim” yakışıyor, bu sihirli kelimeyi duyan alışverişten uzak duramıyor. Türk tüketicisi trendleri yakından takip ederken kaliteli, orijinal ürünleri “daha az” ödeyerek satın almak istiyor. Bu durum tüketicileri yüzde 70’lere varan indirimlerin yapıldığı ABD merkezli alışveriş sitelerine yönlendiriyor. Amerikadaniste.com’un açıkladığı yeni verilere göre ABD’den alışveriş yapan Türk tüketicilerin sayısı katlanarak büyüyor.

Son bir yılda Türkiye’nin 54 ili ABD ve Avrupa merkezli alışveriş sitelerinden alışveriş yaptı. 2015’te 2014 yılına oranla Amerikadaniste.com üye sayısı yüzde 25 artarken, gönderilen paket sayısı da yükseldi. 2014’e göre yüzde 45 daha fazla paket sahiplerine ulaştı. Üyelerin sepet ortalamaları ise yüzde 15 artarken alışveriş tercihleri de çeşitlendi. Daha fazla alışveriş sitesinden ürün satın alan üyeler, 2014 yılına göre daha fazla kıyafet, ayakkabı, tablet ve araba/motor parça içerikli ürünleri tercih etti. Kargo siparişleri ise geçen yıla oranla yüzde 40 artış gösterdi. Bu durum Amerikadaniste.com’un cirolarına da yansıdı, şirketin cirosu yüzde 38 oranında yükseldi.

Sepet ortalaması 300 dolara ulaştı

Bu yıl ABD’de Kara Cuma ve Siber Pazartesi döneminde yapılan alışverişlerde mağaza içi satışlar 2014’e göre yüzde 10 gerilerken online satışlar yüzde 15, toplam satışlar ise yaklaşık yüzde 3 oranında arttı. Türk insanı da ABD’nin indirimli alışveriş günü Kara Cuma’yı (Black Friday) ve ardından gelen pazartesi günü online alışverişte büyük indirimlerin yapıldığı Siber Pazartesi’yi (Cyber Monday) kaçırmadı. Bu dönemde Amerikadaniste.com üyeleri ABD’deki alışveriş sitelerinden ortalama 300 dolarlık alışveriş yaptı. Amerika’dan satın alınan ürünlerde ilk sıralarda kıyafet, ayakkabı ve çocuk elbisesi yer aldı.

Bu yıl daha çok alışveriş yaptık

Bu yıl üyelerinin Kara Cuma ve Siber Pazartesi döneminde geçen yıla oranla 2 kat fazla alışveriş yaptığını söyleyen Amerikadaniste.com Kurucu Ortağı Seyfi Erol, “Yaşanan bu önemli artışın birçok nedeni var. Artık online mecralardan daha fazla alışveriş yapıyoruz. Çünkü bu konuda bilinçlendik. Sanal kartlar, farklı ödeme yöntemleriyle güvenli olarak nasıl alışveriş yapılabileceğini öğrendik, daha fazla siteye ulaşarak alışverişlerimizi çeşitlendirebiliyoruz. Üstelik orijinal ürün satın almak istiyoruz, bu da bizi yurtdışından alışverişe yönlendiriyor. İndirimler de çok cazip geliyor. Çünkü indirim gerçekten sihirli bir sözcük, duyanı alışverişe yöneltiyor. Satışların artmasında markaların yaptığı yüksek oranlardaki indirimler de büyük etken” dedi.

Her gün 2 otomobil ağırlığında paket gönderildi

Black Friday ve Cyber Monday dönemlerinde Amerikadaniste.com ile tanışanların sayısı da önemli oranda arttı. Bu dönemde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduracak kadar yeni üye kazanıldı. Amerika Lojistik Merkezi’nde saatte 325 paket teslim alındı. Her gün 2 otomobil ağırlığında paket gönderildi. 2015’te Türk insanı yeni markalarla da tanıştı. Amerikadaniste.com üyelerine 78 farklı satıcıdan paket geldi. Türkiye’nin 81 ilinden 54’ü Amerikadaniste.com aracılığıyla alışveriş yaptı. En çok alışveriş yapan iller arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın yanı sıra Van, Gaziantep, Samsun, Muğla üst sıralarda yer aldı.

REKLAM ALANI