Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

IMF’den G20 ülkelerine “yapısal reform” çağrısı

IMF’den G20 ülkelerine “yapısal reform” çağrısı
14 Kasım 2014 10:27
A+
A-

imfUluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomideki kırılgan ve dengesiz iyileşmenin devam ettiğine dikkati çekerek, bu durumun G20 ülkelerinin taahhüt ettiği yapısal reformların önemini daha da artırdığını belirtti.

IMF’nin, 15-16 Kasım tarihlerinde Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenlenecek G-20 Zirvesi öncesi yayımladığı “Küresel Beklentiler ve Sorunlar” başlıklı raporunda, dünya ekonomisinin 2014’ün ilk yarısında beklenenin altında büyüme gösterdiği ifade edildi.

Raporda, özellikle Avro bölgesi ve Japonya ekonomilerinin yılın ilk yarısına kıyasla daha da kötüleştiği ve finansal piyasalardaki dalgalanmanın da son dönemde arttığı dile getirildi. Jeopolitik gerilimler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal normalleşmeye yönelik adımlarının, küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebilecek aşağı yönlü riskler arasında yer almaya devam ettiği vurgulandı.

IMF raporunda ayrıca petrol fiyatlarındaki gerilemenin sürmesi halinde küresel büyümeyi destekleyebileceği öngörüsüne yer verilirken, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının ekonomiyi destekleyen para politikalarına devam etmesi tavsiyesinde de bulunuldu.

Rapor, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini daha sıkı dış finansman şartları ve piyasalardaki dalgalanmaya hazırlayacak makroekonomik politikalar uygulaması gerektiğinin de altını çizdi.

IMF, yayımladığı raporda G20 ülkelerinin büyümeyi destekleyecek yapısal reformlara öncelik vermesi çağrısını yinelerken, küresel ekonomideki yavaşlamanın bu ülkelerin kararlılığıyla durdurulabileceğini de savundu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI