Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İlk kez düzenlenen Temiz oda ve Tesis Yönetimi Fuarı açıldı

İlk kez düzenlenen Temiz oda ve Tesis Yönetimi Fuarı açıldı
16 Nisan 2015 17:34 | Son Güncellenme: 16 Nisan 2015 17:36
A+
A-

clearoom

Tesis yöneticileri ile tesislerin “çok özel” alanlarına teknoloji ve hizmet üreten “Cleanroom”

uzmanları, konunun Türkiye’deki tek fuarında biraraya geldi!

Temiz oda Teknolojisi, Bakımı ve Donanımları Fuarı CLEANROOM EXHIBITION ve eş zamanlı düzenlenen, Tesis Yönetimi ve Bakım Teknolojileri Fuarı MAINTENANCE ISTANBUL 16 Nisan 2015 Perşembe günü Lütfi Kırdar’da kapılarını açtı.  Etkinlik, 16-18 Nisan 2015 tarihleri arasında devem edecek.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Temiz oda ve Tesis Yönetimi Fuarlarının açılış töreninde, Akdeniz Tanıtım A.Ş. Genel Müdürü Fatih Onkar, AshraeTurkish Chapter Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın konuşmaları ile yer aldı.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar konuşmasında Kızılay Kan Merkezleri’nin son derece streil, dünya temizlik standartlarına uygun ve dünyaya örnek alanlar olduğunu altını çizerek, bu tür kavramların Türkiye’de gelişmiş olmasından mutlu olduğunu ve bu sistemlerin yeni kurulacak olan merkez ve laboratuvarları için son derece yararlı ürün ve hizmetler olduğunu belitti.

Endüstriye “Cleanroom” standartı geliyor!

“Temiz Oda Teknolojileri” olarak da anılan sektörü, uzmanları ile buluşturan Cleanroom Fuarı, özellikle Nükleer, İlaç, Kimya, Savunma Sanayi, Gıda, Kozmetik, Elektronik ve Optik Endüstrileri için artık Türkiye’de de zorunlu olacak standartlar nedeniyle büyük önem taşıyor. Fuarda yabancı firmaların yanı sıra çok sayıda yerli üretici firmanın yer alması da dikkat çekiyor.

Temiz oda teknolojileri; ürün, alet, teçhizat ve insanların; uluslararası kabul edilen temizlik standartlarına (DIN 1946/4) göre mikrop, mikroorganizma gibi canlı parçacıklardan koruyor. Sıcaklık, nem, basınç, gürültü seviyesi ve hava hareketi belli ölçüler içinde olan hijyenik ortam anlamına gelen temiz odaya girerek, özel kıyafetler ile girilebiliyor.

Fuarda, tesislerin tıbbi veya endüstriyel faaliyetlerinin yürütüldüğü; tam kontrollü ortam gerektiren her türlü üretim, kontrol, ameliyathane, laboratuvar ve AR-GE mekânlarının tüm donanımını kapsayan ürün ve hizmetler tanıtılıyor.

1

“Tesislere Uzaktan Kumandalı Check-Up”

Eş zamanlı düzenlenen Tesis Yönetimi ve Bakım Teknolojileri Fuarı MAINTENANCE ISTANBUL’da ise tesis yöneticileri ve bakım profesyonellerinin uzmanlık alanlarındaki en önemli hedeflerden biri olan sürdürülebilirliğin sağlanmasında gereklilik halini alan “ileri bakım teknolojileri” sektör uzmanlarını bir araya getirdi.

 Tesis Yönetimi artık bir sektör!

Fuar, son yıllarda giderek önem kazanan “Tesis Yönetimi” kavramının, artık Türkiye’de de bir sektör olarak anılmaya başlaması ile bu yıldan başlayarak giderek daha da kapsamlı olarak düzenlenecek. Tesislerde üretimden kontrol ve yönetime varan tüm süreçte tesis yöneticileri ile bakım uzmanlarının taleplerini ve bakım endüstrisinin ürün ve hizmet teknolojilerinin sergileneceği fuar,  bu alanda önemli bir network işlevi de görecek. Bilindiği gibi bilinen çok sayıda sanayi kuruluşu, hastane, alışveriş merkezi ve turizm kompleksi ve benzeri birçok tesis, binalarının, makinalarının ve diğer ekipmanlarının bakımını ve yönetimini, işin uzmanı olan profesyonel çözüm ortakları ile sürdürüyor.

Tesisler son sistem yazılımlarla, uzaktan rutin olarak kontrol ediliyor. Tesisi oluşturan, binalar, sistemler ve makinalar, adeta “check up”dan geçerek titiz bir şekilde izleniyor. Raporlar doğrultusunda gerekli bakımlar ya da yenilemeler gerçekleştirilerek, sürdürebilirlik sağlanıyor. Endüstriyel tesislerin plansız duruşları öngörülebiliyor ve yüksek bakım maliyetleri asgariye indirilebiliyor.

Ziyaretçi profili çok geniş!

Etkinliğin ziyaretçi kitlesini öncelikle, Makine, Elektrik,  Kimya, Endüstri, Bilişim, İnşaat ve Çevre mühendisleri oluşturuyor. Ayrıca, Teknikerler/teknisyenler, Teknik müdürler, Üretim, IT ve Tesis müdürleri, OSB’ler, fabrikalar, tersaneler, liman işletmeleri, havaalanları, sınai tesisler, hastaneler, matbaalar, AVM’ler, teknik servisler de fuarda konuyla ilgili tüm hizmet ve ürünleri görebilecekler.

Türkiye’de faaliyet gösteren ve ileri bakım teknolojileri alanında her biri önemli markalar olan endüstri kuruluşlarının yer aldığı fuar bu nedenle, bakım mühendisleri ve tesis yöneticilerinin ilgi odağı olacak. Maintenance İstanbul Fuarına, Türkiye’nin sanayi kenti İstanbul ve havzasındaki binlerce tesisin sürdürülebilirliği için gelişmeleri takip eden uzmanların yoğun ziyareti de bekleniyor.

Çok sayıda panel ve seminer düzenleniyor

İhtisas fuarcılığı konusunda 21 yıllık uzman bir kuruluş olan Akdeniz Tanıtım A.Ş. tarafından düzenlenen 2 fuar kapsamında, çok sayıda mesleki etkinlik programı da olacak. Fuarda, ulusal ve uluslararası platformlardan çok sayıda uzman ve akademisyenin sunumları ve birlikte gerçekleşecek çeşitli panel ve seminler düzenlenecek.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI