Dolar 32,5032
Euro 34,9509
Altın 2.430,07
BİST 9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İletişime Ar-Ge desteği geliyor

İletişime Ar-Ge desteği geliyor
17 Temmuz 2013 07:21 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2013 07:24
A+
A-

 

binali_yildirim 3G’nin yerini alması planlanan 4G’ ve mobil sistemler için yeni bir düzenleme geliyor.

Hükümet, bu sistemlerin maliyetini azaltacak, hızını arttıracak Ar-Ge projelerine destek verecek. Büyük ölçekli projelere 1 milyon ile 2.5 milyon lira destek sağlanacak. HÜKÜMET yakın zamanda 3G’nin yerini alacak olan 4G ve sonrası mobil sistemlerin maliyetini azaltacak ve iletim hızını arttıracak Ar-Ge projelerine destek verecek.

VERİ TRAFİĞİNİ KALDIRSIN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın “Artık işin mutfağına giriyoruz” dediği 4G teknolojisine Ar-Ge destekleri geliyor. Projeyle 4G ve sonrası sistemler için çekirdek ağ, backhaul ve erişim ağdaki senkronizasyon, servis kalitesi gibi problemlere çözüm olabilecek tekniklerin ve prototip sistemlerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca yüksek hareketlilik durumlarında bile kesintisiz olarak kullanıcı başına düşen teknolojiden daha yüksek verimlilik sağlayabilecek, artan farklı türden kullanıcılara ait veri trafiğini kaldırabilecek seviyede çözüm ve tekniklerin geliştirilmesi de hedefleniyor.

KÜÇÜK HÜCRE AĞI DESTEĞİ

Destekleme çağrısı kapsamında 4G ve sonrası mobil iletişim sistemleri için microcell, picocell ve femtocell gibi küçük hücre ağlarına yönelik projelere destek verilecek. Buna göre mevcut altyapı maliyetlerini azaltacak, ağ kapsama alanını ve aynı zamanda veri iletim hızını artıracak, kesintisiz haberleşme sağlayan mobil iletişim teknikleri, operatör yönetimli, cihazdan cihaza, terminalden terminale veya melez yük aktarma teknikleri, küçük hücre ağlarını çekirdek ağa bağlayacak heterojen arabağlanım çözümleri geliştiren projeler destek kapsamına giriyor.

PARASAL DESTEK VERİLİYOR

Çalışmayla küçük ölçekli projelere 500 bin liraya kadar, orta ölçekli projelere 500 bin ile bir milyon liraya kadar, büyük ölçekli projelere ise bir milyon ile 2.5 milyon lira arasında parasal destekler sağlanacak. 4G’nin altyapısını geliştirecek projelerin Türkiye’nin bilimsel vizyonu açısından önem taşıdığı vurgulanıyor.

Mobil internette ışık hızı dönemi

Hızla gelişen mobil cihazlar, 1’inci nesil (1G) ile iletişime başladı.
2G sayesinde dijital telefonlar kart boyutuna indirildi.
3G ile akıllı telefonlar ortaya çıktı ve veri paylaşımı sağlandı.
4G sayesinde cep telefonları, bilgisayar gibi çalışacak ve aynı ya da daha yüksek veri paylaşım hızına sahip olacak.
4G’nin hızı resmi olarak saniyede 1 gigabit verilse de, cep operatörleri saniyede 30 megabit ve üzerini 4G olarak tanımlıyor.

ARTI ALMAYIN”

REKLAM ALANI