Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

‘İhracattaki artış büyüme rakamlarını da tetikleyecek’

‘İhracattaki artış büyüme rakamlarını da tetikleyecek’
08 Eylül 2017 12:09 | Son Güncellenme: 08 Eylül 2017 12:10
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açılanan, Temmuz ayı ihracat verilerine yansıyan Türk Lirası’yla yapılan ihracatta yüzde 118 oranında yaşanan artışı değerlendiren Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve talimatıyla başlatılan dış ticarette Türk Lirası kullanımının artırılmasına yönelik girişimler neticesinde, yılın ilk yarısında yaşanan artış, Temmuz ayı itibariyle de devam ederek yükseliş eğrisini sürdürmüştür. İhracat rakamlarında yaşanan büyük artış, ekonomimizdeki yükselişi kanıtlayan en önemli parametrelerden birini oluşturmaktadır. Türkiye’nin üretimdeki gücünü ortaya koyan bu artış, hiç şüphesiz ülkemizin büyüme rakamlarına da tetikleyecektir.

İhracat rakamlarındaki yükseliş, Türkiye’nin üretimiyle adını dünyaya duyuran ve kendi emeğiyle kalkınmayı başaran bir ülke olduğunu göstermektedir. 2017 yılı sonu itibariyle Türkiye’nin dünya genelinde en yüksek büyüme sağlamış ilk beş ülkesinden biri haline gelmesi şaşırtıcı bir sonuç olmayacaktır. Bünyesinde bulunan iş insanlarıyla Türkiye ekonomisinde üst düzey bir temsil gücü olan bir konfederasyon olarak, hükumetimizin bu yöndeki öncü girişimlerinin destekçisi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

REKLAM ALANI