Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İhracatın yıldızları ISK Sodex 2014’te hedefe ulaştı

İhracatın yıldızları ISK Sodex 2014’te hedefe ulaştı
12 Mayıs 2014 10:53
A+
A-

ISK sodex 2014Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık tarafından Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuarı Merkezi’nde düzenlenen ISK – SODEX 2014 bu akşam sona eriyor.

Dünyanın üçüncü, Türkiye’ninse en büyük fuarı olan ISK-SODEX 2014’ü dört günde 84 binden fazla kişi ziyaret etti. ISK-SODEX 2014’e çevreci ve enerji tasarruflu ürünler damgasını vurdu

İklimlendirme ve tesisat sektöründe faaliyet gösteren 881firmayı bir araya getiren ISK – SODEX 2014 (Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı) bu akşam sona eriyor. Dört gün süren ve 84 binden fazla kişiyi ağırlayan fuarda yabancı ziyaretçi sayısı da 10 binin üzerinde oldu. Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık tarafından Yeşilköy’de bulunan İstanbulFuarı Merkezi’nde düzenlenen ISK – SODEX 2014, toplam 11 salonda ve 55 bin metrekare alanda gerçekleşti. Fuara bu yıl enerji tasarruflu ve çevreci ürünler damgasını vurdu.

Fuar alanı sorunumuz var

Bu yıl fuara katılan firmaların yüzde 80’ini yerli yüzde 20’sini ise ithalatçı firmaların oluşturduğunu söyleyen Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Murat Demirtaş, “Türk iklimlendirme sektörü bugün tüm dünyaya ürün satar hale geldi” dedi. 2 yılda bir düzenlenen ISK – SODEX 2014’ün kendi alanında dünyanın üçüncü, tüm sektörler içinde Türkiye’ninse en büyük fuarı olduğunu söyleyen Murat Demirtaş, “Fuara bu yıl 881firma katıldı. Fakat yer sorunumuz olmasaydı şuankinin birbuçuk katı büyüklüğe çok rahatlıkla ulaşabilirdik. Türkiye’nin fuar alanı sorunu acil olarak çözülmeli” diye konuştu.

11. TTMD Sempozyumu yapıldı

SODEX 2014 bu yıl çok önemli bir sempozyuma da ev sahipliği yaptı. Türk Tesisat Mühendisleri Derneği’nin (TTMD) bu yıl 11’incisini düzenlediği sempozyum ISK-SODEX 2014 fuarı kapsamında gerçekleşti. ‘Yarını bugünden kurmak’ sloganıyla düzenlenen 11. TTMD Sempozyumu’nda tasarım ve inovatif ürünlerin önemi vurgulandı. Sempozyumda bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, en az enerji üretimi kadar önemli olan bir diğer konunun da enerji verimliliği ve tasarrufu olduğunu söyledi. Türkiye’nin toplam enerji tüketiminin yüzde 75’inin ithalata dayalı olduğunu ifade eden Mercan, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarına hız vererek 2023 yılına kadar yüzde 20’lik bir tasarrufun sağlanabileceğini açıkladı.

Bir kişiye Fiat Fiorino

Bu arada ISK – SODEX 2014 kapsamında bir de çekiliş düzenlendi. Çekilişe fuar girişinde verilen biletleri alanlar katıldı. 6 Haziran’da Noter huzurunda yapılacak çekilişle bir kişi Fiat Fiorino marka ticari aracın sahibi olurken, 10 kişiye Demirdöküm A3 9 klima ve yine 10 kişiye Demirdöküm marka Atron H 24 kombi hediye edilecek.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI