Dolar 32,4103
Euro 34,8419
Altın 2.479,71
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Hizmet Sektöründe İstihdam Artışı

Hizmet Sektöründe İstihdam Artışı
19 Mayıs 2015 10:52
A+
A-

 

İSTİHDAM

Türkiye’de Ocak ayına ilişkin işsizlik verileri, yüzde 11.3 ile 3 milyon 259 bin rakamını gösterirken, Mart ayında İnsan Kaynakları’nda yaşanan hareketlilik yılın 2’nci çeyreği için umut vaat ediyor. Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net’in verilerine göre; Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 20’lik bir artışla 19 bini aşan iş ilanı yayınlandı. Hizmet sektörü, Mart ayında en çok ilan yayınlanan sektörler sıralamasında aldığı yüzde 15.85’lik pay ile şampiyon oldu. Aynı zamanda en çok başvuru yapılan sektörler sıralamasında ise yüzde 18’lik oranla da şampiyonluğunu korudu. En çok istihdam sağlayan sektörler sıralamasında ise geçtiğimiz yılın şampiyonu olan inşaat sektörü 4’üncü sıraya gerilerken, sanayi sektörü 3’üncü sıraya çıktı.

TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı işsizlik rakamlarına göre, Türkiye işsizlikte son 5 yılın en kötüsünü yaşasa da Eleman.net’in Mart ayına ilişkin istihdam verileri umut verici bir yaklaşım sunuyor. Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net,  veri tabanında yer alan ilanlar ve sağlanan istihdam verileri üzerinden Mart ayındaki değişimi araştırdı. Buna göre, Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 20’lik bir artışla 19 bini aşan iş ilanı yayınlandı. Hizmet sektörü, Mart ayında en çok ilan yayınlanan sektörler sıralamasında aldığı yüzde 15.85’lik pay ile şampiyon oldu. Aynı zamanda hizmet sektörü en çok başvuru yapılan sektörler sıralamasında ise yüzde 18’lik oranla da şampiyonluğunu korudu. En çok istihdam sağlayan sektörler sıralamasında hizmet sektörünü yüzde 11.89 ile gıda ve ardından da sırasıyla, yüzde 8.11 ile sanayi, yüzde 5.12 ile inşaat sektörleri izledi. Geçtiğimiz yıl istihdam şampiyonu olan inşaat sektörü Mart ayında 4’üncü sıraya geriledi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI