Dolar 32,5052
Euro 34,6381
Altın 2.482,11
BİST 9.586,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,4 arttı

Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,4 arttı
24 Kasım 2016 12:22
A+
A-

Girişim ve istihdamda hizmet sektörü lider

Hizmet sektörü güven endeksi, kasım ayında yüzde 2,4 arttı, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 6,9, perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 0,2 geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı.

Buna göre, ekim ayında 94,49 olan mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi, yüzde 2,4 artarak kasım ayında 96,78’e çıktı.

Hizmet sektörü güven endeksindeki bu artış, son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini, hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 1,2, yüzde 3,5 ve yüzde 2,6 arttı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi 96 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi kasım ayında yüzde 0,2 azalarak 96,03’e geriledi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu düşüş, son üç aylık dönemde iş hacmi-satışların arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Mevcut mal stok seviyesinin mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlarının artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 2,7 azalırken, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 1,5 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi 75,7 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 81,32 iken, bu ay yüzde 6,9 azalarak 75,75 değerine gerildi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısında artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini mevsim normalinin üzerinde değerlendiren girişim yöneticisi sayısında ise artış görüldü.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, toplam çalışan sayısı beklentisi yüzde 11,3 azalırken, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi ise yüzde 0,2 arttı.

REKLAM ALANI