Dolar 32,3190
Euro 35,0421
Altın 2.282,74
BİST 8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Hızlı Prototipleme Merkezi” ile ihracatta katma değer artacak

“Hızlı Prototipleme Merkezi” ile  ihracatta katma değer artacak
20 Şubat 2014 07:00
A+
A-

Hizli Prototipleme Merkezi Kurulumu Acilisi-3

 Türkiye’nin 2023 yılı için hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracata kilitlenen ihracatçılar, lise düzeyinde tasarımcı yetiştiren okulun ardından hayata geçirdikleri “Hızlı Prototipleme Merkezi” projesi ile yüksek katma değerli üretime destek olacak…   

 Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) koordinatörlüğünü yaptığı İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin (İDDMİB) ortak olduğu, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli “Hızlı Prototipleme Merkezi Kurulumu” projesinde sona gelindi ve merkezin açılışı Dış Ticaret Kompleksi’ndeki törenle gerçekleştirildi.

Açılışa, Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğluİstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki katıldı.

Elektrik-elektronik, metal ve plastikten mamul ürünler sektörlerindeki üreticilerin küresel rekabet güçlerini artırmak amacıylageçtiğimiz Ağustos ayında hayata geçirilen “Hızlı Prototipleme Merkezi” ihracatçılara, sektör uzmanlarına, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine ürünlerine prototiplerini oluşturma imkânı veriyor. İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile ihracatçının tasarımcı ihtiyacını meslek lisesi seviyesinde çözerek önemli bir adım atan ihracatçılar katma değerli üretimin önemli bir ayağını oluşturan hızlı prototiplemeye el attı. Yeni kurulan bu merkez sayesinde ihracatçılar, maliyetleri üzerinde baskı oluşturan büyük bir yükten kurtulurken, potansiyeli yüksek ürünlerinin pazara girişi de hızlanacak.

Proje kapsamında oluşturulan ekip öncülüğünde Mart ve Nisan aylarını kapsayan süreçte tasarım ve mühendislik öğrencilerine yönelik 6 çalışma grubu düzenlenecek. Ana teması prototipleme süreci olan bu workshoplarda medikal aletler, el aletleri, ambalaj ve genel olmak üzere konular ele alınacak. Workshoplar ile sektörde prototiplemenin hem ulaşılabilirliği hem de farkındalığının artırılması hedeflenirken, yeni tasarlanan ürün prototiplerinin üretilmesi için nihai kullanıcı testleri de yapılacak. Tasarımı yapılan ürünler ise katalogda bir araya getirilecek.

 

REKLAM ALANI