Dolar 32,5671
Euro 34,9928
Altın 2.421,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Hızlı çeviri’ye 320 bin TL’lik yatırım!

Hızlı çeviri’ye  320 bin TL’lik yatırım!
27 Aralık 2014 14:21
A+
A-

 

GBA_BIC_HizliCeviri_Ekip_Fotografi

2013’ün Aralık ayında beta olarak yayın hayatına başlayan Türkiye’nin ilk online çeviri şirketi HIZLIÇEVİRİ, Galata İş Melekleri (GBA) ve BIC Angel Investments üyesi melek yatırımcılarından 320 bin TL’lik yatırım aldı. Çinceden Rusçaya, İngilizceden İspanyolcaya kadar 12 farklı dilde online çeviri hizmeti sunan HIZLIÇEVİRİ, 15 farklı ülkeden toplam 500 çevirmen ile büyümeye devam ediyor.

BIC Angel Investments ve Galata İş Melekleri (GBA), üye yatırımcıları ve iş ortaklarıyla birlikte umut vadeden girişimlere yatırım yapmaya devam ediyor. Çeviri desteği almak isteyenlerle çevirmenleri buluşturan www.hizliceviri.com, GBA ve BIC Angel Investments yatırımcılarının birlikte yatırım yaptığı son girişimlerden biri.

Toplam 320 bin TL’lik yatırım alan HIZLIÇEVİRİ, belirli test ve onay sürecinden geçirilen 15 farklı ülkeden toplam 500 çevirmen ile saat dilimi gözetmeksizin kullanıcıların projelerini anında yükleyip çeviri hizmeti alabilecekleri bir platform sunuyor. Hukuk, teknik, web sitesi yerelleştirme gibi alanlarda her geçen gün daha fazla uzmanlaşan HIZLIÇEVİRİ, projelerin teslim süresini kullanıcılara bildirerek iş planının devamlılığını sağlamaya da yardımcı oluyor.

HIZLIÇEVİRİ, BIC Angel Investments yatırımcılarından Tolga Ürkmezgil’in ve Galata İş Melekleri yatırımcılarından Kaan Boyner’in lider yatırımcılıklarının yanı sıra GBA yatırımcılarından Emre Kurttepeli, Uğur Şeker, Önder Öztarhan, Umur Özal, Alemşah Öztürk, Ahu Serter, Arif Akdağ, Cem Soysal, Erinç Özada ve Melih Ödemiş’in yatırımlarıyla her geçen gün büyüyor.

Daha önce We.Dream. interaktif medya girişiminde 1,5 yıl iş geliştirme yöneticisi olarak büyük markalar ile ortak projeler gerçekleştiren HIZLIÇEVİRİ Kurucu Ortağı Serkan Haşlak, yatırımı değerlendirirken amaçlarını ve uzun vadeli hedeflerini şu şekilde özetledi: “HIZLIÇEVİRİ olarak aldığımız yatırımın tutarından çok, iş ağı değeri önemliydi. Özellikle ortak yatırım üzerinde durduk ve yatırımcı ağını geniş tutarak büyümemizi hızlandırmayı amaçladık. Hedefimiz ise, müşterilerimize sunduğumuz kaliteli hizmetin avantajı ve yatırımcı ağının desteğiyle yerel pazarda güçlü bir portföye sahip olmak. Aldığımız yatırım tutarını daha çok ekibin büyütülmesi, pazarlama ve yurt dışına açılma çalışmaları için kullanacağız.”

HIZLIÇEVİRİ’nin kısa sürede hızlı bir ilerleme kaydettiği için GBA yatırımcılarının dikkatini çektiğini belirten GBA Başkanı Emre Kurttepeli, yatırım kararıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Yalnızca bir sene içinde büyük bir etki yaratarak büyüme eğilimi gösteren HIZLIÇEVİRİ’nin iyi bir ekip ile ilerlediği ve başarılı bir liderlikle yönetildiği belliydi. Girişimcilerinin konuya olan hâkimiyeti ve vizyonları da bizi etkileyen unsurlar oldu. Tabii ki iş modeli ve pazar anlamında da potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede GBA ve BIC Angel Investments olarak öncelikli hedefimiz HIZLIÇEVİRİ’nin önce Türkiye pazarından büyük bir pay alması, ardından da uluslararası pazarlara açılmaya hazır hale gelmesidir. Bu aşamada da önemli çalışmalarımız olacak.”

BIC Angel Investments Kurucusu Joachim Behrendt ise, yeni yatırımla ilgili olarak, “Türkiye’den çıkan startup’ların kalitesinin ve profesyonelliğinin her geçen gün yükseldiğini gözlemliyoruz. Türkiye’deki girişimci potansiyelini yatırımcılar ile buluşturarak başarılı projelerin sayısını artırmak ana hedeflerimiz içerisinde yer alıyor. HIZLIÇEVİRİ de bunun en iyi örneklerinden biri. İnanıyorum ki, bu projeler hem Türkiye’de hem de yurt dışında başarı hikâyelerine dönüşerek yeni girişimcilere örnek olacak ve yol gösterecek” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI