Dolar 32,5683
Euro 34,9289
Altın 2.425,54
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Herkes İstanbul’a bakıyor, İstanbullular ise çevre illere

Herkes İstanbul’a bakıyor, İstanbullular ise çevre illere
14 Şubat 2017 11:28
A+
A-

sahibinden.com Ocak 2017 Emlak kategorisi trafik verilerine göre, nüfusa göre en büyük illerde* yaşayanlar için konut arayışında İstanbul ilk sırada geliyor. İstanbullular ise yaşadıkları yerden çok uzakta olmayan, İstanbul’a en yakın illeri tercih ediyor. Yurt dışında yaşayanlar için de konut arayışında İstanbul öncelikli bir konumda bulunuyor.

Avrupa’nın da gözü İstanbul’da

sahibinden.com verilerine göre, İstanbul’daki konutlar en çok Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana illerinde inceleniyor.

Avrupa’nın önemli şehirlerinde yaşayanlar da İstanbul’daki konutları takip ediyor. Buna göre İstanbul’da en çok konut arayan Avrupa şehirleri, Londra, Viyana ve Berlin olarak sıralanıyor.

sahibinden.com verilerine göre, İstanbullular ise İstanbul’a yakın illerdeki konutları daha fazla inceliyor. Buna göre Kocaeli, Tekirdağ, Bursa ve Sakarya İstanbullular tarafından en fazla konutun incelendiği iller olarak öne çıkıyor. İstanbullular ayrıca daha çok tatillerde tercih edilen illerdeki konutlara da ilgi gösteriyor. Buna göre İzmir, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale illerinde de konut arayışlarını sürdürüyor.

REKLAM ALANI