Dolar 32,3652
Euro 34,9611
Altın 2.325,56
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Hayalinizdeki eve kavuşurken bunlara dikkat!..

Hayalinizdeki eve kavuşurken bunlara dikkat!..
12 Haziran 2016 12:16
A+
A-

Hayallerinizi süsleyen eve kavuşmak için harekete geçtiniz. Deniz kıyısı, doğayla baş başa veya şehir merkezi seçimlerinden biri tam da size göre… Pekiyi yeni yuvanızı satın alırken nasıl ilerlemeli, nelere dikkat etmelisiniz?

Evinizi alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Re/max Piramit kurucusu ve mimar Nurdan Tartanoğlu, kullanmak için gayrimenkul alacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken beş önemli husus bulunduğunu belirtiyor.

1. Beş yıllık hayat planınızı yapın

Öncelikle ne istediğinize doğru karar verebilmek için en az beş yıllık bir hayat planı yapmalısınız. Çünkü beş yıl içinde -özellikle yeni projelerden aldıysanız- satma noktasına geldiğinizde istediğiniz pirimi yapmayabilir. Dolayısıyla beş yıldan önce satış yapmayacakmış gibi planlama yapmak gerekebilir.

2. Fiyat analizini yapın

İkinci olarak, fiyat analizi yapılmış gayrimenkulleri tercih edin. Bunun için profesyonellerle birlikte çalışın. Vereceğiniz teklifi fiyat analizine göre ayarlayın ve teklifi sizin adınıza müzakere edebilecek bir gayrimenkul danışmanıyla mal sahibine iletin. Böylece kişisel duygular işin içine girmeden daha objektif, doğru bir pazarlık süreci oluşacaktır.

3. Yasal durumu araştırın

Üçüncü önemli konu, gayrimenkulün yasal durumu hakkında bilgi edinmenizdir. Bu bilgiyi ilgili idarelerinden temin etmesini, sizinle birlikte çalışan danışmanınızdan isteyin. Danışmanınız risk varsa size anlatacaktır ve bu riskleri karşılamak için nasıl bir tedbir almamız gerektiğini de gösterecektir.

4. Kaparo vermekten kaçınmayın

Dördüncü olarak, kaparo vermekten kaçınmayın çünkü kaparo alıcıyı koruyan bir enstrümandır, satıcının vazgeçmesine engel olur. Vazgeçmesi durumunda -verdiğiniz kaparo kadar- satıcının da size ceza ödeme mükellefiyeti olan bir anlaşma imzalamanız gerekir. Dolayısıyla ön satış sözleşmesi yaparak kaparo vermekten çekinmeyin. Kaparonuz yeddiemin gibi aracı kurumda da bulunabilir, isterseniz mal sahibine de verebilirsiniz. Tabi ki kurumsal firmalarda aracı kurumda bulunması, alıcı adına daha büyük güvencedir. Satış işleminin sorunsuz sonuçlanması açısından kaparo miktarını yüksek tutarız ki, her iki taraf için de vazgeçemeyecekleri rakamlarla bağlanmış olsunlar. İşlem sağlama alınabilsin.

REKLAM ALANI