Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

“Halkımız ve iş dünyamız geleceğe güvenle bakıyor”

“Halkımız ve iş dünyamız geleceğe güvenle bakıyor”
27 Ekim 2014 09:13
A+
A-

ali babacanBaşbakan Yardımcısı Babacan AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısı katıldı. Başbakan Yardımcısı Babacan, “Halkımız geleceğe güvenle bakıyor, iş dünyamız geleceğe güvenle bakıyor. Halkımızda ve iş dünyasında güven göstergeleri en yüksek noktada” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yaptığı konuşmada, AK Parti olarak önemli dönemlerden geçtiklerini, iktidarın 12. yılını tamamladıklarını, bu yıl içerisinde 2 önemli seçimi başarıyla geçtiklerini, halkın yoğun destek ve teveccühüyle, başarıyla yollarına devam ettiklerini anlattı.

Türkiye’nin zor bir coğrafyada olduğunu, Ukrayna ile Rusya arasında ciddi problemlerin yaşandığını, Suriye’de iç savaşın, Irak’ta ciddi sorunların bulunduğunu, her gün insanların öldüğünü ifade eden Babacan, “Böylesine bir zor coğrafyada AK Parti, Türkiye’nin istikrarının güvencesi, istikrarının sigortası olarak yola devam ediyor” dedi.

Türkiye’nin iç huzurunu, barışını bozmaya çalışanların olduğunu dile getiren Babacan, “Gençlerimizle uğraşanlar var, fitne fesat peşinde olanlar var. Türkiye’nin bu coğrafyada istikrarının sembolü olmasını çekemeyenler var. Kendi içimizde de maalesef söylüyorum ihanet edenler var. Uzaklarda da Türkiye’nin başarısını, Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler var. Bunlara karşı uyanık olacağız, diri olacağız, bir olacağız, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde olacağız” diye konuştu.

Musul, Bağdat, Şam gibi bölge coğrafyasında yüzlerce yıl farklı kültürlerin, etnik unsurların, farklı mezhep ve dinlerden insanların bir arada, huzurlu bir şekilde yaşadığını dile getiren Babacan, şöyle konuştu:

“Peki ne oldu da insanlar birbirine düştü? Ne oldu da etnik çizgiler ya da mezhep çizgileri insanları bölüyor, komşuyu komşuya düşman hale getiriyor? Çok dikkat etmemiz lazım. Etrafımızdaki pek çok ülkeyi karıştırdılar. Türkiye’yi de karıştırmak isteyenler var ama şuna da kuvvetle inanıyoruz ki biz uyanık olduktan sonra, akıllı hareket ettikten sonra, kendi içimizdeki birlik ve beraberliği koruduktan sonra inşallah Türkiye’nin istikrar ve güven ortamını hiç kimse bozamaz.”

AK Parti iktidarı olarak devraldıkları 23 milyar dolarlık IMF borcunu Mayıs 2013’de tamamen ödediklerini, bunun ardından Gezi olaylarının başladığını, 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimlerinin yaşandığını, son olarak Kobani bahanesiyle ülke içinin karıştırılmaya çalışıldığını anlatan Babacan, şöyle devam etti:

“Bütün bu sıkıntılı dönemde geçen yıl Türkiye yüzde 4,1’lik ekonomik büyümeyi elde etti. Bu oran, Avrupa’nın en yüksek büyüme oranı. 2013 yılında, 28 tane AB üyesi ülke var. 7-8 tane de üye olmayan ülke var. Bunların tamamında Türkiye en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Bu niye böyle oldu, bu nasıl oldu. Bu halkımızın sağduyusuyla, geleceğe güveniyle oldu. Halkımızın o fitne, fesat, bölücülük peşinde koşanları elinin tersiyle itmesiyle oldu. Halkımız geleceğe güvenle bakıyor, iş dünyamız geleceğe güvenle bakıyor. Şu anda bütün güven endeskleri, uluslararası güveni ölçen bütün ölçütler, endeksler Türkiye’de hem halkımızda hem de iş dünyasında güven göstergelerinin en yüksek noktada olduğunu bize söylüyor. Güven olunca yatırım oluyor, finans sistemimiz asli fonksiyonunu yerine getirmeye devam ediyor. Güven olunca halkımız günlük yaşantısına, alışverişe devam ediyor. Böylece ekonominin çarkları dönüyor ve ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Bu yıl da inşallah yüzde 3,3’lük büyümeyi öngörüyoruz. Bu da yine Avrupa’nın en hızlı büyüme oranlarından bir tanesi olacak. Belki biz yüzde 5’lik, 6’lık bazı dönemlerde gördüğümüz büyüme oranlarıyla karşılaştırdığımızda ‘acaba daha iyi olmaz mı’ diye gönlümüzden geçiyor. Daha yüksek rakama ulaşmak için çalışıyoruz. Bu rakamlar dahil Avrupa’nın içindeki coğrafyanın en yüksek rakamlardır. Ekonomideki gelişmeler dahi bizi bölme, parçalama çabasında olanlara fitne, fesat peşinde olanlara en güzel cevaptır halkımızın verdiği.”

Türkiye’nin etrafındaki coğrafyada 6-7 ülkede devlet mefhumunun ortadan kalktığını, o ülkelerin devletleriyle muhatap olamadıklarını, pek çok ülkede terörist örgütlerin, birbirleriyle kavga eden, savaşan grupların oluştuğunu, devletsiz bir ülkenin ne hale gelindiğinin görüldüğünü vurgulayan Babacan, 130 milyar varillik kanıtlanmış petrolüyle dünyanın en büyük ikinci petrol rezervine sahip Irak’ın etnik bazdaki parçalanmalar, mezhep bazındaki bölücü politikalar nedeniyle zenginlik içinde sefalet yaşanılmasına neden olduğunu kaydetti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI