Dolar 32,3652
Euro 34,9611
Altın 2.325,56
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Gulf Capital’dan Turknet’e 15 Milyon Dolarlık Kredi Yatırımı

Gulf Capital’dan Turknet’e 15 Milyon Dolarlık Kredi Yatırımı
15 Temmuz 2013 07:49
A+
A-

Gulf Capital and Turknet Signing DealBorç Finansmanı Fırsatı Turknet’in Telekomünikasyon Sektöründeki Büyüme ve Genişlemesine Katkıda Bulunacak

Orta Doğu’nun önde gelen ve etkin alternatif yatırım şirketlerinden Abu Dabi merkezli Gulf Capital’ın, bölgesel kredi ve ara finansman fonu “Gulf Credit Partners” aracılığıyla Turknet İletişim Hizmetleri A.Ş.’ye (“TurkNet”) yaptığı yatırım, başarıyla tamamlandı. TurkNet, Türkiye’nin önde gelen genişbant internet, uzak mesafe telefon ve kurumsal telekomünikasyon, toptan erişim ve hosting hizmet sağlayıcılarından biridir. Gulf Credit Partners, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de büyümekte olan şirketlere, kredi ve ara finansman fonu sayesinde finansman imkanı sağlamaktadır.

Gulf Capital CEO’su Dr. Karim El Solh, konu hakkında şunları söyledi: “Gulf Credit Partners’ın sunduğu büyümeye yönelik sermaye finansmanı imkanı, Türkiye telekomünikasyon sektörünün bu heyecanlı zamanlarında Turknet’in büyümesine katkıda bulunacaktır. Büyümekte olan bu sektördeki pazar lideri konumu, sağlam stratejisi ve güçlü yönetimi ile Turknet, kredi ve ara finansman fonumuzun bir iş ortağında aradığı niteliklerin tümüne sahiptir.”

Hızla büyüyen bir telekomünikasyon pazarına sahip olan Türkiye’de 2011 yılında 14,1 milyon olan internet kullanıcı sayısı bir yıl içerisinde yüzde 42,3 artarak 2012 yılında 20,1 milyona ulaştı. 2011 yılında  yüzde 9,0 olan ADSL pazarındaki alternatif hizmet sağlayıcıları oranı da 2012 yılında yüzde 10,8’e yükseldi. Avrupa’da yaklaşık yüzde 61 olan evde internet kullanım oranının yüzde 41 seviyesinde bulunduğu Türkiye, genişbant internet pazarında da büyüme vadediyor.

TurkNet’in kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelebiler, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bu kurumsal yatırım ile TurkNet’in büyüme hızı artacak. Faaliyetlerimiz konusuna son derece hakim olduğunu gösteren Gulf Capital; sağladığımız telefon, genişbant, cloud ve IPTV hizmetlerine dair stratejik büyüme planlarımızla uyumlu bir finansman çözümü geliştirmek konusunda da son derece esnek davranmıştır.”

Gulf Credit Partners eş başkanı Walid Cherif, yaptığı açıklamada, “TurkNet’i kuran ve Türkiye pazarının önde gelen telekomünikasyon operatörü haline gelmesini sağlayan Çelebiler ailesi ile kurduğumuz ortaklıktan ötürü son derece memnunuz.  Uygulanabilir bir büyüme stratejisinin yanı sıra, sınıfının en iyisi olan operasyonel uygulamaları sürdürmeye kararlı, son derece başarılı bir üst yönetime sahip olan TurkNet’in, yapısal trendlerden ve sektörde yaşanan serbestleşme hareketinden faydalanmak için son derece doğru bir konumda bulunduğuna inanıyoruz,” şeklinde konuştu.

TurkNet’in kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Çelebiler, konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye telekomünikasyon pazarı son derece hızlı bir biçimde büyürken, yeni düzenlemeler sayesinde de, yerleşik operatörlerin büyük bir paya sahip olduğu bir pazarda alternatif operatörlerin de gelişmesinin önü açılıyor. Altyapı yatırımlarının yanı sıra yenilikçi hizmetleri ve kolay fiyatlandırma sistemi sayesinde TurkNet, bu pazardaki büyümeden faydalanmak için doğru bir konumda bulunuyor.”

REKLAM ALANI