Dolar 32,5541
Euro 34,7341
Altın 2.491,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

“Grow with Turkey” Konferansı, karar vericileri Londra’da ikinci kez buluşturuyor

“Grow with Turkey” Konferansı,  karar vericileri Londra’da  ikinci kez buluşturuyor
28 Nisan 2013 10:31 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 20:47
A+
A-

 

Suzan Sabancı dinçer

DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 26 -27 Kasım 2013 tarihinde Londra’da düzenlenecek “Grow with Turkey” Konferansı, iki ülkenin iş, siyaset ve akademi çevrelerinden karar vericileri ve kanaat önderlerini ikinci kez bir araya getirecek. İlki 31 Mart 2011 tarihinde Londra’da düzenlenen “Grow with Turkey” Konferansı, 400’e yakın İngiliz ve Türk iş dünyası temsilcisinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirilmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan konferansta, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde gelinen son durum ve potansiyel fırsatlar değerlendirilecek ve mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere’nin, gelişmiş bir finans merkezi ve birçok Türk şirket için Avrupa’ya açılan bir kapı olmasının yanı sıra pek çok açıdan Türkiye’nin en önemli müttefiklerinden biri olduğuna da dikkat çekti ve ekledi:

“Küresel ekonomik yapı yeniden şekillenirken, Türkiye’nin dünyadaki önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemesinde, İngiltere gibi ‘doğal ve güçlü müttefik’ler ile geliştireceği işbirlikleri büyük önem taşıyor. Özellikle içinde bulunduğumuz dönem, işbirlikleri açısından her iki ülke için de pozitif bir ivme ve büyük fırsatları içinde barındırıyor. Bu pozitif ivmeyi hep birlikte sürdürülebilir, kalıcı, uzun vadeli bir işbirliğine dönüştürebileceğimize dair umutluyum.”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord  StephenGreen’in konuşma yapmaları bekleniyor.

Konferansın açılış konuşmaları Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanları Suzan Sabancı Dinçer ve Sir Julian Horn-Smith ile TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılacak.

Konferansta gerçekleştirilecek dört panel, “İstanbul Finance Center” (İstanbul Finans Merkezi), “Energy” (Enerji), “Innovation-R&D” (Yenilikçilik ve ARGE) ve “Mega Projects and Infrastructure Turkey” (Altyapı projeleri) konularını kapsıyor. Ayrıca “Grow with Women” ve

“SME Networking” (KOBİ İşbirlikleri)  konularında da ayrı oturumlar düzenlenecek. Panellere iki ülkeden üst düzey devlet, özel sektör ve akademi temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

 

REKLAM ALANI