Dolar 32,3812
Euro 35,0362
Altın 2.326,46
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Gözler haziran enflasyonunda

Gözler haziran enflasyonunda
03 Temmuz 2014 09:48
A+
A-

ihracat 610Piyasa enflasyonun haziranda sınırlı bir düşüş göstereceği görüşünde. TCMB baz etkisinin de katkısıyla hazirandan itibaren enflasyonda kayda değer bir düşüş öngörüyor.

Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) haziran ayında yüzde 0,03 düşüş bekleniyor.

Politika faizini iki ay üst üste gerçekleştirdiği 50 ve 75’şer baz puanlık indirimlerle yüzde 8.75’e çeken Merkez Bankası geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren gerçekleşen birikimli döviz kuru gelişmelerinin yıllık enflasyon üzerindeki olumsuz yansımalarının kademeli olarak azalacağını öngörüyor.

TCMB baz etkisinin de katkısıyla bu aydan itibaren enflasyonda “kayda değer bir düşüş” öngörüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon Mayıs ayında gıda ve alkolsüz içecekler grubunda bir önceki aya göre gerçekleşen düşüşün etkisiyle yüzde 0.4 ile beklentilerin altında gerçekleşti ancak yıllık TÜFE 25 ayın en yükseği olan yüzde 9.66’ya yükseldi.

Merkez Bankası (TCMB) yılın ikinci enflasyon raporunda enflasyon tahminini yüzde 70 olasılıkla 2014 sonunda orta noktası yüzde 7.6 olmak üzere yüzde 6.4 ile yüzde 8.8 aralığına yükseltti. Bir önceki enflasyon raporunda yılsonu enflasyon tahmininin orta noktası yüzde 6.6 seviyesindeydi.

TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini saat 10:00’da açıklayacak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI