Dolar 32,5902
Euro 34,8583
Altın 2.494,59
BİST 9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Google’ın insansız aracı yollarda

Google’ın insansız aracı yollarda
29 Mayıs 2014 09:04
A+
A-

google carGoogle insansız araç furyasına kendi üretim tesisiyle dahil oldu. Aracın sevimli bir görüntüsü olmasını istediklerini belirten Google yetkilileri, böylece insansız araca karşı tepkinin azalmasını hedefliyor. Google’ın araçları, dur ve git düğmeleriyle kontrol edilebilecek şekilde tasarlandı. Californiya’da düzenlenen bir toplantıda açıklama yapan Google kurucularından Sergey Brin, olumsuz sonuçları araştırdıklarını belirtti.

Proje sorumlusu Chris Urmson ise “Bu, bize sürücüsüz araba teknolojisinin kapasitesini zorlama ve sorunları keşfetme imkânı verecek” dedi. Uzmanlar, saatte en fazla 40 kilometre hız yapan bu araçların trafiği artıracağını belirtiyor. Ayrıca, sürücüler trafikte yorulmayacakları için şehir dışına yerleşim talebinin artacağı, bunun da kent içi yoğunluğu azaltacağı tahmin ediliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI