Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

‘Girişimciliğin kitabını yazan’ isim “global Girişimciliği” anlattı

‘Girişimciliğin kitabını yazan’ isim “global Girişimciliği” anlattı
22 Mayıs 2014 16:51
A+
A-

RD2

Girişimcilik ve yönetim konusunda 30’u aşkın kitabın yazarı Hisrich, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde gerçekleştiği konuşmasında gençlere; “İyi bir girişimci olmak için her zaman global düşünün, Türkiye’nin coğrafi konumunu avantaja çevirmelisiniz” tavsiyelerinde bulundu.

İstanbul Şehir Üniversitesi, “Küresel Girişimci Olmak” konulu seminere ev sahipliği yaptı. 13 Mayıs – 23 Mayıs tarihlerinde misafir profesör olarak İstanbul Şehir Üniversitesi’nde bulunan ve 30’u aşkın girişimcilik konusunda kitabı olan Prof. Robert Hisrich konuşmasını, 21 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Konuşmasında öğrencilere küresel girişimci olmanın bir kariyer seçeneği olarak şartlarını anlatan Hisrich, başta ABD olmak üzere diğer başarılı ülke örneklerini tartıştı. “Eğer iyi bir global girişimci olacaksanız ülke içindeki iflasla ilgili kanunlar çok önemlidir;  çünkü kişiyi güvence altına alan kilit noktadır. Örneğin, Amerika’da borçların silinmesi ve borçların yeniden yapılandırılması hakkındaki düzenlemeler çok açıktır ve başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” diyen Hisrich, ayrıca girişimciliğin tanımı, girişimciliğin itici güçleri, girişimcilik türleri, girişimcilerin genel özellikleri üzerinde durdu.

Dünyadaki girişimcilerin yüzde 20’si sosyal girişimci olabilir

Hisrich, konuşmasında sosyal girişimcilik ve devlet girişimciliğine dikkat çekererek, “Dünyadaki girişimcilerin %20’si sosyal girişimci olarak konumlanabilir. Sosyal girişimciler kar merkezli değil, halka hizmet eden ve insan odaklı işler yürütmektedir. Ayrıca şu an sahip olduğu kurallar ve düzenlemeler sayesinde Singapur, dünyada devlet girişimciliği konusuna en başarılı ülke konumundadır”dedi. Kurumsal girişimciliğe ve bu girişimin düşük risk unsurlarına da eğinen Hisrich, “Büyük ölçekli şirketler, her zaman yeni bir ürün yaratmak isterler veya başka kurumların teknolojilerini satın alırlar. Örneğin, var olan yapının içinde başka bir organizasyon yaratan Siemens, Unilever, Apple, IBM,Microsoft, bu yaratma sürecini içselleştirir. Bu kurumlar kendi çalışanlarının birer girişimci olmasını sağlar.Böylece, kurumsal girişimcilerin başarısızlık riski azalır; çünkü onlar şirketin dağıtım ve satın alma gücü ,mal varlığı, pazarlama bilgisi ve en önemlisi sermayesine sahiptirler” şeklinde konuştu. Konuşmasını sonlandırırken öğrencilere tavsiyelerde bulunan Hisrich şunları söyledi: “İyi bir girişimci olmak için her zaman global düşünün. Amerika’ya kıyasla Türkiye, Avrupa’ya yakınlığıyla bulunduğu coğrafya açısından, çok değerli bir konuma sahiptir. Bunu avantaja çevirmelisiniz.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI