Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Girişimci kadınlar Cenevre’de buluştu

Girişimci kadınlar Cenevre’de buluştu
25 Kasım 2013 07:48
A+
A-

Cenevre2

Fransa, Kanada, Kongo, Kamerun, Isviçre, ABD ve Türkiye’den gelen kadın girişimciler networking yapıp, İsviçre’deki yerli iş kadınlarını ziyaret etti. Isviçre’nin Cenevre kentinde bir araya gelen iş kadınları, kadın – erkek maaş eşitsizliğini konuştu.

Dünya çapındaki girişimci kadınları desteklemek amacıyla yola çıkan NEWWW Dünya Kadın Girişimciler Platformu’nun bu yılki son durağı Cenevre… Her yıl çeşitli noktalarda, düzenli toplantılar gerçekleştiren NEWWW, geçtiğimiz günlerde Cenevre Sanayii ve Ticaret Odası’nda (Chambre De Commerce Et D’ındustrıe De Geneve) gerçekleştirdiği toplantıyla dünya çapındaki iş kadınlarıyla bir araya geldi.

Kadınlara, iş dünyası içinde daha çok imkân sağlayan ve girişimlerini destekleyen NEWWW, birçok KOBİ iş kadınını platformun faaliyetleri kapsamında buluşturuyor. Dünya Kadın Girişimciler Platformu NEWWW Başkanı Emel Efe Göksel, dernek olarak her yıl farklı ülkelerde minimum iki toplantıyla, iş dünyasının KOBİ kadınlarını bir araya getirdiklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Bu yıl buluşma noktası olarak Quebec ve Cenevre seçildi. Gerçekleştirdiğimiz bu buluşmalarda; networking, iş imkânları, finansal ve hukuki konuların yanı sıra gittiğimiz ülkeye özel ticari ve kültürel özellikleri de işliyoruz. Quebec’deki toplantımız, Mayıs 2013’te yapıldı. Sonraki rotamız ise Cenevre’ydi. 7-8 Kasım 2013’de Cenevre Sanayii ve Ticaret Odası’nda, dünya çapındaki iş kadınlarıyla bir araya geldik.”

Kadın – Erkek Maaş Eşitsizliği

Cenevre’deki buluşmayla ilgili olarak NEWWW Başkanı Emel Efe Göksel şöyle devam etti: “Öncelikle derneğin Yönetim Kurulu ile Genel Kurul toplantıları sırasında Cenevre Ticaret Odası’nda Cenevre Bern Bölgesi’nin Tanıtım teması altında gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu bölgeye ait ekonomik ve ticari konulara yer verdik. Fransa, Kanada, Kongo, Kamerun, Isviçre, ABD ve Türkiye’den gelen kadın girişimcilerle networking yapma imkanı sağlandı. Kadın erkek maaş eşitsizliğinin olması nedeniyle ‘equal pay day’ konulu sunumu büyük bir ilgiyle dinledik. Isviçre gibi bir ülkede halen maaş eşitsizliğinin büyük bir oranda olduğunu öğrenmek çok şaşırtıcıydı. Buna karşı protesto amaçlı olarak yılda bir gün kadınlar kırmızı çanta taşıyor ve hükümetin bu haksızlıklarını gidermesi için çalışması gerektiğini hatırlatıyorlar.

Isviçre üyemiz, sadece kadınlara kendi markası altında (delance) saat tasarımını, Gisele Rufer ise kendi başarı hikayesini diğer üyelerle paylaştı. Buluşmanın ikinci gününde ise İsviçre’deki yerli iş kadınlarını ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz arasında uçak tribünleri üretimi yapan bir şirketin kadın CEO’su da vardı.

Güçlü İş Bağlantıları Kurulacak

Dünya Kadın Girişimciler Platformu NEWWW’in Başkanı Emel Efe Göksel; dünyanın 12 ülkesi üzerinde 50’ye yakın üyesi olan NEWWW’in oluşacak olumlu atmosfere güveninin tam olduğunu belirterek, bu sayede güçlü iş bağlantıları kurulacağını ifade ediyor.

REKLAM ALANI