Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

“Gezi Parkı olayları ciddi yatırımcıları etkilemez”

“Gezi Parkı olayları ciddi yatırımcıları etkilemez”
18 Temmuz 2013 21:09 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2013 21:16
A+
A-

YukselKarkinKucuk Avukatlik Ortakligi_Cuneyt YukselMurat Karkin Türkiye’deki satın alma ve birleşme işlemlerinde  yapan  Cüneyt Yüksel Türkiye’nin istikrarlı yapısıyla yabancı yatırımcılara umut verdiğini ve Gezi Parkı olaylarının ciddi yabancı yatırımlarını etkilemediğini söyledi.

2013 yılının ilk yarısında 1,2 milyar dolar değerinde 15 satın alma ve birleşme işleminde hukuki danışmanlık şirketi olarak yer aldıklarını kaydeden yüksel, son dönemdeki olayların birleşmeler üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Türkiye’nin istikrarlı bir yapısı olduğuna ve yabancı yatırımcılara umut verdiğine vurgu yapan yüksel, Gezi Parkı olaylarının ciddi yabancı yatırımcıları etkilemediğinin altını çizdi. Yüksel, 2013’ün ikinci yarısında satın alma ve birleşmelerin devam edeceğini söyledi.

Küresel ekonominin daralmasına ve Gezi Parkı eylemlerine rağmen yabancı yatırımların Türkiye’ye akışında, ülkenin son 10 senedir devam eden istikrarına bağlı olarak ivmenin devam edeceğini vurgulayan Yüksel, Türk işadamlarının da gözünü Balkanlar ve Doğu Avrupa’ya diktiğini belirtti.

Yüksel, “Şirket satın alma ve birleşmeleri oldukça uzun bir süreç gerektiriyor, bazen bir kaç seneye yayılabiliyor. Yabancı yatırımcılar için ülke istikrarı çok önemli. Türkiye’nin mevcut istikrarlı yapısı yatırımcı açısından önümüzdeki çeyrekler için de umut verici” dedi.

İlk altı ayda aralarında Hakan Plastik’in İsviçreli boru üreticisi Georg Fisher’a, Standard Profil’in Actera Grubu’na ve Aras Kargo’nun Austrian Post’a satışının da aralarında bulundupu toplam 15 işlemde danışmanlık yaptıklarına işaret eden Yüksel, ayrıca değerleme ve yayın kuruluşu Chambers & Partners tarafından verilen “Yılın Hukuk Bürosu Ödülü”nü üst üste ikinci kez kazandıklarını kaydetti.

Yüksel’in verdiği bilgiye göre YKK, 2012 yılını ise yaklaşık 3.5 milyar dolar değerindeki satınalma/birleşme işlemi ile tamamladı.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI