Dolar 32,5032
Euro 34,9839
Altın 2.430,21
BİST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Georgetown Üniversitesi ileYıldız Holding iş birliği 2. yılında

Georgetown Üniversitesi ileYıldız Holding iş birliği 2. yılında
06 Mart 2013 14:09
A+
A-

YH yöneticileri ve Georgetown MBA öğrencileri

Georgetown Üniversitesi ve Yıldız Holding’in geçtiğimiz sene başlayan ortak proje çalışması bu yıl da devam etti. Amerika’dan gelen MBA öğrencileri, uluslararası pazarlar ile ilgili üç aydır üstünde çalıştıkları projeyi Yıldız Holding üst düzey yöneticilerine sundu.

ABD’nin başkenti Washington D.C.’de bulunan ve ülkenin önde gelen okullarından biri olan Georgetown Üniversitesi’ne bağlı McDonough School of Business’ınuluslararası işletme odaklı MBA programı, öğrencilerinden programın zorunlu bir parçası olarak uluslararası bir proje yapmalarını istiyor.  Bu kapsamda okul, bu yıl Yıldız Holding ile ikinci kez işbirliğine gitti. Geçtiğimiz sene İnsan Kaynaklarıdepartmanı ile çalışan öğrenciler, bu yıl 5 kişilik bir grup ile Yıldız Holding’in Kurumsal Strateji departmanı önderliğinde uluslararası bir strateji projesi üzerinde çalıştı. Aralık ayından bu yana haftalık telekonferanslarla sürdürülen proje sonunda öğrenciler Mart ayının ilk haftasında İstanbul’a gelerek projelerini Yıldız Holding üst yönetimine sundu. Yıldız Holding yöneticileri tarafından değerlendirilen, detaylı bir soru-cevap ve geri bildirim yapılan özel projeden öğrenciler de dönem notu alacaklar.

Yıldız Holding Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Trip Tripathy, “Georgetown MBA grubu ile bu projede 3 ayı aşkın bir süre beraber çalıştık. Bu işbirliği her iki taraf için de çok olumlu bir deneyim oldu. Bizler, Amerika’nın önde gelen bir MBA programında eğitim gören genç bir öğrenci grubunun taze bakış açısından faydalanırken, grup da uluslararası ölçekteki bir şirkette aktif bir proje üzerinde çalışmış oldu. Ortaya çıkan sonuç her iki taraf için de memnuniyet verici .”  dedi.

Sunum sonrasında Yıldız Holding fabrikalarını da gezen öğrenciler Holding’i ve Türkiye pazarını daha yakından tanıma fırsatı buldu.

6 ayda 250’denfazlayabancı öğrenci Yıldız Holding fabrikalarını gezdi

Yıldız Holding, 6 ayda 250’den fazla yabancı öğrenci ve öğretim görevlisini fabrikalarında ağırladı. Yale, Georgetown, Wharton,Kral Fahd ve Koç gibi üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler, fabrikaları gezerek Yıldız Holding hakkında bilgi edindi.

Her yıl dünya çapında pek çok üniversiteden fabrikalarına gezi talebi alan Yıldız Holding, gelen talepleri değerlendirerek, Yıldız Holding, Ülker ve Türkiye hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencileri fabrikalarında ağırlıyor. Yurtdışından gelen öğrenci ve öğretim görevlilerine, Yıldız Holding tanıtımının yapıldığı gezilerde; holdingin tarihi, misyonu, vizyonu, değerleri, bugün geldiği yer ve dünya çapındaki başarıları hakkında bilgiler veriliyor. Türkiye’deki şirketler, olanaklar, pazar ve iş yapma şekilleri hakkında da bilgi alan misafirler Yıldız Holding fabrikalarını geziyor.

2012-2013 öğretim yılının ilk ziyaretçileri University of Pennsylvania’ya bağlı, ABD’nin önde gelen işletme okullarından WhartonSchool’un öğretim görevlileri oldu. Bu grubun ardından, 25 kişi ile fabrikayı ziyaret eden Lake ForestGraduate School of Management öğrencileri, Yıldız Holding pazarlama stratejileri hakkında bilgi edindi. Öğrenciler,çikolata fabrikası gezisi sırasında çikolata üretimi konusundaki sorularını da yetkiler ile paylaştılar. Bu okullardan sonra Suudi Arabistan’daki Kral Fahd Üniversitesi’nden gelen bir öğrenci grubu, Yale University ve Koç Üniversitesi MBA öğrencilerinden oluşan bir grup, Martin J. Whitman School at SyracuseUniversity öğrenci ve öğretim görevlileri de Yıldız Holding tesislerini gezerek holding hakkında bilgi aldılar.

REKLAM ALANI