Dolar 32,3852
Euro 35,0493
Altın 2.326,85
BİST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Genç Çalışanların Motivasyonu Daha Yüksek

Genç Çalışanların Motivasyonu Daha Yüksek
31 Ekim 2016 10:35
A+
A-

genc_calisanlar

Edenred ile IPSOS araştırma şirketinin birlikte gerçekleştirdiği Barometre 2016 araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de çalışanların motivasyonu yaş arttıkça düşüyor.

Türkiye’de 600.000’den fazla çalışana Ticket Restaurant Yemek Kartı, Ticket Business Fuel Akaryakıt Kartı, Ticket Compliments Hediye Kuponu gibi hizmetler sunan Edenred’in IPSOS’la gerçekleştirdiği ‘Çalışanların mutluluğu ve motivasyonu’ konulu araştırma, dünyanın 15 ülkesinde, toplamda 14 bin çalışanla gerçekleştirildi.

Türkiye’den de 18 yaş üzeri 800’ü aşkın çalışanın katıldığı araştırmaya göre; Türkiye’de çalışanların yaşı yükseldikçe motivasyonu düşüyor. “Motivasyonum düşüyor” diyen 45 yaş üstü çalışanların oranı % 35’iken 30 yaş altı çalışanlarda bu oran %15.

Çalışanlar tarafından en çok talep edilen yan hak, ulaşım ve öğle yemeği giderlerinin karşılanması olduğu sonucu ortaya çıkarken, kültürel akvititeler içerisinde en çok talep edilen etkinliğin ise tiyatro olduğu belirtiliyor.

Özel sektörün motivasyonu yüksek

Araştırma sonuçları Türkiye’de özel sektör çalışanlarının motivasyonunun kamu çalışanlarına göre daha yüksek olduğunu da ortaya koyuyor. “Motivasyonum artıyor” diyen özel sektör çalışanlarının oranı % 27,5 iken kamuda bu oran % 20,9.

Aynı araştırmanın 2015 yılı sonuçlarına bakılınca, geçen yıla göre motivasyonumuz yükselişte. Anketi yanıtlayanlar arasından “İşte motivasyonum düşüyor” diyenlerin genel ortalaması geçen yıl %35 iken bu yıl bu oran %24’e düştü.

Türkiye’nin ilk yemek kartı Ticket

Edenred, 42 ülkede ön ödemeli hizmet kuponları ve kartları alanında faaliyet gösteriyor. Dünya çapında 40 milyondan fazla kullanıcısı olan Edenred 660.000 şirket, 1.400.000 üye kuruluş şirketi ile faaliyet gösteriyor. Türkiye’de yemek kuponu hizmetini sunan ilk uluslararası firma olan Edenred, Türkiye’de Ticket Restaurant, Ticket Business Fuel, Ticket Compliments, Ticket Plus ve Ticket Service hizmetlerini vermeye devam ediyor.

REKLAM ALANI