Dolar 32,5687
Euro 34,9734
Altın 2.424,93
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Gelişen ülkelerde büyüme devam edecek

Gelişen ülkelerde büyüme devam edecek
24 Şubat 2018 10:54
A+
A-

HSBC MENAT CEO’su ülke bazında bazı zorluklar olsa da gelişmekte olan ekonomilerde bütün olarak büyümenin devam etmesini beklediklerini söyledi.

HSBC MENAT CEO'su: Gelişen ülkelerde büyüme devam edecek

HSBC MENAT CEO’su Georges Elhedery, bölgenin ekonomik görünümü ve bankanın stratejilerini DÜNYA’ya değerlendirdi. Elhedery, ülke bazında bazı zorluklar olsa da gelişmekte olan ekonomilerde bütün olarak büyümenin devam etmesini beklediklerini söyledi. Elhedery, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’yi kapsayan MENAT bölgesinde hareketli bir siyasi gündem olduğunu belirterek, “Burası hep hareketliydi ama şimdi buna ek olarak büyük bir ekonomik değişim de var. Bu değişim dünyanın herhangi bir yerinde olandan daha hızlı gerçekleşiyor” diye konuştu.

“Türkiye, Çin için cazip bir ülke”

Georges Elhedery, Türkiye’nin güçlü ekonomik temellere, Avrupa ve Körfez ülkeleriyle uzun süreli ilişkilere sahip olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Bu bölgelerden Türkiye’ye sağlıklı yatırımlar gelmeye devam ediyor. Türkiye, bunun dışında Çin için de cazip yatırım fırsatları sunuyor. Türkiye hikayesi, Çinli yatırımcılara özellikle altyapı, ulaşım ve emlak noktasında avantajlar sunuyor ve bu fırsatların devamını bekliyoruz. Mısır özelinde ise, para biriminin uluslararası piyasalara açılması ve IMF programının uygulanmaya başlaması ülkeye hem finansal hem de doğrudan yatırımları çekti. Diğer taraftan Suudi Arabistan’daki ekonomik dönüşüme ilgi ve inanç yüksek. Özellikle borsa noktasında yüksek katılım var. Planlanmış çok sayıda özelleştirme var. Suudilerle birlikte Londra, ABD, Hong Kong ve Singapur’da düzenlediğimiz roadshowlarda yüksek ilgi görüyoruz, orada güzel bir hikaye var.”

“Türkiye’de kârlı yapıya geçtik”

Türkiye’deki bankacılık sistemine ilişkin, “Türkiye’de bankacılık sektörü güçlü, düzenlemeler uluslararası standartlara uygun” yorumunda bulunan Elhedery konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “HSBC Türkiye olarak yeni bir strateji ile 3 yıl üst üste zarardan sonra kârlı büyüme yapısına geçtik. Burada düzenleyici kurumların önemli bir payı var. Onların desteği ile bu başarıya ulaştık. Bu, düzenleyici ortamın kalitesini gösteriyor. Son 1.5 yılda muhteşem bir başarı elde ettik. Türkiye’deki dönüşümümüzden gurur duyuyoruz.”

Türkiye’de kurumsal ve yatırım bankacılığa odaklandıklarını belirten Elhedery, Türkiye operasyonlarına dair şunları ifade etti: “Müşterilerimize büyüyen pazarlar olan Ortadoğu ve Asya’ya önemli bağlantılar sunuyoruz. Kurumsal alanda müşterilerimizin ilk tercihi olma hedefimiz var. Bireysel tarafta da premium segmente odaklanmış durumdayız. Bireysel müşterilerimiz bize geldiklerinde en iyi ürün ve hizmetlere eriştiklerinden emin olabilirler. Farklı bankaların sunamayacağı bir uluslararası ağa sahibiz.”

Muhammed KAFADAR – DÜNYA

REKLAM ALANI