Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

GELECEK ENERJİDE, ENERJİ SEKTÖRÜ DÜNYAYA AÇILIYOR

GELECEK ENERJİDE, ENERJİ SEKTÖRÜ DÜNYAYA AÇILIYOR
28 Ekim 2019 11:13
A+
A-

 

Dünyanın enerji devlerinin bir araya geleceği, enerji sektörünün tüm paydaşlarının buluşacağı EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı bu yıl 12.’inci kez 6-8 Kasım tarihlerinde Ankara’da Congresium’da 300’ü aşkın yerli ve yabancı firmanın katılımıyla düzenleniyor.

300’Ü AŞKIN FİRMA KATILIYOR

Enerji fuarındaki tecrübesi ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren Domino Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük karma enerji etkinliği haline gelen EIF, her yıl 40’u aşkın ülkenin bakan, müsteşar ve üst düzey yetkililerini Türkiye’ye getiriyor. Bu yıl da  300’ ü aşkın yabancı enerji firmasının katılacağı 12. EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı, yenilenebilir enerji kaynakları olan güneş  enerjisi, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji, hidroelektrik enerji biyokütleden enerji üretimi ile birlikte, Dünya ve Türkiye enerji piyasalarının değerlendirilmesi ve milli enerji bağlamında Türkiye’deki enerji yatırımları, enerji depolama gibi bir çok konuya odaklanan 300’ü aşkın firma ile önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

AVRUPA ALIM HEYETLERİ FUARDA OLACAK

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan kongrenin amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak.

Kongre Başkanlığı’nı Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Murat Kalsın’ın üstlendiği EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’na, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, EIF Yürütme Kurulu Başkanı olarak Çiğdem Dilek ve EIF Kongre Bilim Kurulu Başkanı olarak da Mustafa Tırıs da destek veriyor.

Avrupa Komisyonu – Avrupa İşletmeler Ağı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve OSTİM Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi İngiltere Ticaret Bakanlığı- T.C. Ticaret Bakanlığı ile yapılan iş birliği çerçevesinde, fuar katılımcılarına özel, B2B görüşmelerinin yapılması amacıyla yabancı ülkelerden enerji yatırımcıları EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda olacak. İngiltere Büyükelçiliği ve OSTİM Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde, katılımcıların B2B ikili görüşmelerini gerçekleştirmek üzere bir heyet de EIF’te olacak.

GELECEK ENERJİDE, GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYALIM

Kongrenin düzenleyicisi Domino Fuarcılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, yabancı yatırımcının enerji yatırımı için rotayı çevirdiğine dikkat çekerek, “Kongremize de adını veren ‘Energy is Future’ yaklaşımı, sektörümüzün önemini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Evet, enerji gelecektir! Türkiye olarak hem devletimiz hem de özel sektörümüz, bu gerçeğin farkında olarak ülkemizin potansiyelini en efektif şekilde ortaya çıkarmak, dünya enerji arenasında sağlam bir yer edinmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 17 yılda ulaşmış olduğumuz nokta, bu alandaki gücümüzü, deneyimimizi ve kararlılığımızı en net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

ENERJİ TİCARET MERKEZİ OLMA HEDEFİYLE İLERLİYORUZ

Özellikle Avrupalı ve Afrikalı enerji firmalarının Türkiye’ye ilgisinin büyük olduğuna dikkat çeken Murat Dilek, “Türkiye’nin bir “Enerji Koridoru” olmakla kalmayıp, “Enerji Ticaret Merkezi” olması potansiyeli yabancı yatırımcının ilgisini diri tutuyor. Doğalgazda hatırı sayılır bir ticaret merkezi olmak için, doğalgaz depolamak için gerekli altyapının en kısa sürede oluşturulması da gerekli. Bu depolama alanları ile Türkiye sadece bir geçiş ülkesi değil, “ticaret merkezi” olacak. Bu yıl EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda Elektrik Üreticileri Derneği ile birilikte düzenleyeceğimiz “Enerji Depolama” etkinliğinde son gelişmeler ele alınacak. İkili görüşmeler, Teknoloji Transferi ve Depolama konusunda yeni işbirlikleri oluşacak” diye konuştu.

YATIRIM AJANSI GİBİ ÇALIŞIYORUZ
Fuarlarındaki tecrübelerinden dolayı artık elektrik, doğalgaz ve maden sektörlerinde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini doğru kanallarla kesiştirmek ve enerjide rehber olabilmek için” enerji yatırımcı ajansı” görevi gördüklerini dile getiren Murat Dilek,”Ülkemizin enerjide merkez olabilmesi için uluslararası projeler üretmek üzere yatırımcı potansiyeli olan tüm ülkeleri ziyaret ettiklerini belirten Murat Dilek, “Bu  yıl yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretimindeki payının artması için yatırımcıların daha cesur, daha öngörülü adımlar atacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

YEKA DAHA ETKİN ANLATILACAK
Üst düzey kamu yetkilileri ile çok sayıda akademik ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin, enerji sektörünün önde gelen profesyonellerinin konuşmacı olarak davet edildiği 12. EIF Uluslararası Enerji Kongresi’ndeki oturumlardaTürkiye’nin makroekonomik görünümünü gösteren temel istatistiki verilerle beraber yatırımcılara yönelik geniş kapsamlı bilgiler verilecek. Elektrik sektöründe Türkiye’nin uzunca bir süredir büyük başarı ile uyguladığı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) süreçleri ile yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santralleri ihaleleri ve diğer yatırım fırsatları ile ilgili girişimciler bilgilendirilecek. Doğal gaz sektöründe ise LNG ticareti ve sürece EPİAŞ’ın da dahil olmasıyla ortaya çıkan fırsatlara ilişkin bilgilendirmelere yer verilecek. Maden sektöründe ise yabancı yatırımcılar için yeni mevzuat düzenlemeleri ve teşvikler hakkında açıklayıcı bilgiler rehber isimler aracılığı ile sunulacak.

Ankara’da Congresium’da 10 bin metrekare fuar alanı, 50 bin metrekare etkinlik alanı ile 12. EIF Uluslararası Enerji Fuarı ve Kongresi’ne bu yıl da 40 ülkenin temsilcileri davetli.

REKLAM ALANI