Dolar 32,3679
Euro 34,9608
Altın 2.325,51
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Geleceğin Patronları’na “Finansçı” desteği

Geleceğin Patronları’na  “Finansçı” desteği
20 Aralık 2014 11:51
A+
A-

Toplu+Fotograf

Finansbank’ın, Türkiye’deki girişimcilik ruhunu ve ekosistemini destekleme hedefi ile bu yıl ikincisini hayata geçirdiği “Geleceğin Patronları 2014” yarışması, 19 Aralık’ta Conrad Otel’de gerçekleşen büyük jüri final sunumu ardından sonuçlandı.

İş dünyasının başarılı işadamları, akademisyenler ve basın temsilcilerinden oluşan büyük jürinin, aralarında seçim yapmakta zorlandığı birbirinden ilginç iş fikrinin değerlendirilmesi sonucunda, birinciliği elde eden projenin sahibi girişimci, Finansbank’tan 50.000 TL’lik işletme sermayesi ödülünün sahibi oldu.

Finansbank’ın genç girişimcileri ve girişimcilik ekosistemini desteklemek için bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Geleceğin Patronları yarışması, 19 Aralık’ta Conrad Otel’de gerçekleşen final töreni ile sonuçlandı. Bilkent Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen ve genç girişimcilerden büyük ilgi görerek binin üzerinde başvuru yapılan yarışmada, ön elemeleri geçen 10 genç girişimci, büyük jüriye son sunumlarını yapma fırsatı buldu.

İş dünyasının başarılı işadamları, akademisyenler ve basın temsilcilerinden oluşan jürinin seçim yapmakta zorlandığı birbirinden ilginç iş fikirleri arasında, Game Looper projesiyle Kutay Yalçınkaya birinciliğe layık görülerek Finansbank’tan 50 bin TL’lik işletme sermayesi ödülünü almaya hak kazandı.

Mayıs ayında başlayan program kapsamında yarışmaya katılan genç girişimciler, Bilkent Üniversitesi Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimleri kapsamında, Kasım ayında, İstanbul ve Ankara’da düzenlenen eğitimlere de katılarak iş fikirlerini geliştirme imkanı buldu. Finale kalan 10 genç girişimci, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak Kutsoy, Revo VC Yönetici Ortağı Bora Yılmaz, Endeavor Türkiye Girişimci Seçimi ve Hizmetler Müdürü Kaan Kalıpçı, 3TS Capital Partners Türkiye Yatırım Müdürü Elbruz Yılmaz, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Başkan Mehmet Buldurgan, 212LTD VC Yönetici Ortağı Numan Numan, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Örsan Örge, Infomag Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan ve Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş’dan oluşan Büyük Jüri tarafından değerlendirildi.

“Yatırım havuzunu derinleştirmeyi ve ekosistemi genişletmeyi hedefliyoruz”

Bilişim sektörüne ait iş fikirlerinin öne çıktığı Geleceğin Patronları 2014 yarışmasının, Türkiye’de girişimcilik ekosistemindeki dinamizmi ve yaratıcılığı ortaya koyduğuna dikkati çeken Finansbank KOBi ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Türkiye’nin ekonomik büyümesi için yatırımların ve ihracatın artması, bunun için de katma değerli üretim büyük önem taşıyor. Bu anlamda girişimcilik ekosisteminin gelişimi ülkemizin geleceğinde kritik bir role sahip. Bu vizyonla geçtiğimiz yıl başlattığımız ‘Geleceğin Patronları’ Yarışması, girişimciler ile yatırımcıları bir araya getiren her yıl büyüyen bir platform oluşturuyor. Kendi işinin sahibi olmak isteyen gençlere eğitim imkanı, Melek Yatırımcılarla tanışma fırsatı ve finansal kaynak yaratmaktan, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ödül törenine Varlık Bankacılığı ve Ticari Bankacılık portföyümüzden Melek Yatırımcı adayı müşterilerimizi de davet ettik. Amacımız; yatırım havuzunu derinleştirmek, aynı zamanda da, iş dünyasından karar vericilerin yeni yetenekleri ve fikirleri görmesini sağlayarak ekosistemi genişletmek” dedi.

Ayrıca Finansbank’ın mikro işletmelere ve KOBİ’lere sağladığı finansal desteği de gün geçtikçe artırdığını vurgulayan Metin Karabiber, Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) ile geçtiğimiz günlerde imzaladıkları 25 bin Euro’luk krediyi de mikro ve küçük ölçekteki yatırımlara finansman desteği sunmaktan mutlu olacaklarını belirtti.

Jüri, girişimci adaylarını değerlendirirken, iş fikrinin ve fikrin yöneldiği pazarın büyüme potansiyelini, fikrin yenilikçilik ve farklılığını, iş modelinin tutarlılığı ve ölçeklendirilebilirliğini, fikir sahibi takımın yetkinlik ve tecrübelerini, finansal kaynakların işin gelişimi için nasıl kullanılacağına dair sunulan yol haritasını göz önünde bulundurdu.

Değerlendirme sonrası Bilkent Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akdeniz’in konuşmasının ardından gerçekleşen ödül töreninde birinciliğe layık görülen isim açıklandı.

Birinci olan genç girişimci, bir yıl içinde şirketini kurma koşuluyla sermaye desteği olarak 50 bin TL para ödülü kazandı. Genç girişimciye ödülünü Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber ve Bilkent Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akdeniz teslim etti.

Finale kalmayı başaran 9 girişimci ise iş fikirlerini melek yatırımcılara sunma imkanının yanı sıra, projelerini hayata geçirebilmeleri için, Finansbank’tan 6 ay geri ödemesiz ve faizsiz 50 bin TL’ye kadar özel avantajlarla sunulan krediye başvurma imkanı elde etti. Ayrıca Geleceğin Patronları Yarışması aracılığıyla irtibata geçilen melek yatırımcılardan 1 yıl içinde yatırım alması durumunda, hukuk danışmanlığı desteğinden de faydalanabilecek.

GELECEĞİN PATRONLARI YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI

50.000 TL iş kurulum ve işletme sermayesi ödülüne hak kazanan girişimci ve projesi:

Kutay Yalçınkaya (27 yaşında) / ODTÜ İşletme Bölümü mezunu

Projenin adı: Game Looper

Proje, çocuklara en eğlenceli yoldan algoritma kurma becerisi kazandırmayı hedefleyen, kod yazmadan iki boyutlu mobil oyun geliştirme bir platformu.

Özel koşullar ile kredi kullanma imkanına hak kazananlar:

Can Balcılar

Fulya Uygun

Göksel Uçtu

Kerem Erikçi

Mehmet Akif Baykal

Sermetcan Baysal

Sinem Çınar Kalenderoğlu

Türkay Umut Yılmaz

Yasemin Şen

Büyük Jüri:

Berrak Kutsoy / TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı

Bora Yılmaz / Revo VC Yönetici Ortağı

Kaan Kalıpçı / Endeavor Türkiye Girişimci Seçimi ve Hizmetler Müdürü

Elbruz Yılmaz / 3TS Capital Partners Türkiye Yatırım Müdürü

Emin Çapa / CNN Türk Ekonomi Müdürü

Mehmet Buldurgan / Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı

Numan Numan / 212LTD VC Yönetici Ortağı

Örsan Örge / Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı

Serdar Turan / Infomag Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni

Sinan Şahinbaş / Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI