Dolar 32,3455
Euro 35,0945
Altın 2.310,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

GEFCO yeni şubesini Birleşik Arap Emirlikleri’nde açıyor

GEFCO yeni şubesini Birleşik Arap Emirlikleri’nde açıyor
07 Mart 2013 08:20
A+
A-

Gefco_HGVs_560_384_bor1_333333

GEFCO, gelişmekte olan pazarlar, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ile ticaret için Dubai’de hizmete soktuğu yeni şubesi ile bölgedeki varlığını güçlendiriyor.

  GEFCO, GEFCO Middle East Fze şubesini Dubai’nin Jebel Ali Serbest Bölgesi’nde (Jafza) hizmete soktu. Şubeyi, bölgede güçlü bir dış ticaret ve otomotiv sektörü yaratmayı hedefleyen Stefano Pollotti yönetiyor.

Lojistik faaliyetlerde etkileyici bir büyümeye sahip bölgesel giriş noktası  

Dubai, merkezi nokta konumu ve ileri lojistik altyapısıyla Orta Doğu’ya giden ve Orta Doğu’dan çıkan deniz, hava ve kara trafiğini geliştirmek için ideal bir konumda yer alıyor.

Dünyanın en büyük limanına sahip olan Dubai, 120’den fazla istikamete bağlantısı bulunan son derece gelişmiş bir hava taşımacılığı ve bölgede yer alan tüm ülkelere (Türkiye, Suudi Arabistan, Irak, İran, Umman, Katar, Kuveyt…) karayolu bağlantısı gibi avantajlar sunuyor.

2011 yılında, yalnızca otomotiv sektörünün %20 oranında bir büyüme gösterdiği, petrol ve gaz sektörü ile endüstriyel ve hızlı tüketim malları sektörünün büyümeyi sürdürdüğü bölgeyle ilgili olarak görüşlerini belirten Stefano Pollotti “Dubai bölgede lojistik faaliyetlerle ilgili en güçlü büyüme gösteren pazarlardan biri. Uluslararası lojistik firmalarının Dubai’de mutlaka bir merkezi olmalı” dedi.

Gelişmeye yönelik çok sayıda fırsat ve mevcut ticaret ağlarıyla sağlanan sinerji  

Bölgenin dikkat çekici ekonomik büyümesi, GEFCO Dubai şubesi için de son derece olumlu bir portre çiziyor. Örneğin otomotiv sektörü, Dubai limanına gelen araçların Irak’taki veya Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’ndeki diğer ülkeler ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki nihai varış noktalarına sevkini sağlayacak herhangi bir otomotiv uzmanının şu an için bölgede bulunmamasına rağmen, giderek güçlenmektedir. Benzer bir biçimde, bölgenin ithalat (%84) ve ihracat (%16) akışlarını desteklemeye yönelik, denizaşırı ve karayolu çözümlerini birleştirecek kaliteli lojistik hizmetleri sunan bir pazar oyuncusu ihtiyacı vardır.

GEFCO Middle East, grubun noktadan noktaya multimodel ithalat ile ihracat çözümleri ve otomotiv çözümleriyle ilgili uzmanlığını bölgeye taşımak ve müşteriler için optimize edilmiş tedarik zincirini mümkün kılmak için ideal konuma sahiptir. Ayrıca, Türkiye, İran ve Irak’la mevcut bulunan işlek ticari güzergahlar en uygun teslim sürelerini sunmak ve ayrıca taşıma, elleçleme ve depolama maliyetlerini azaltacak şekilde güçlendirilebilecektir.   

Buna ek olarak, GEFCO müşterilerinin zorlu gümrük yönetimi ve gümrük muayenesi işlerini hafifletip onların asıl işlerine konsantre olmasını sağlayacak kişiselleştirilmiş gümrük ve vergi temsilciliği hizmeti de sunmaktadır.

Müşterilere verdikleri hizmetlerle ilgili olarak, GEFCO Dubai Direktörü Stefano Pollotti “Orta Doğu pazarı inanılmaz bir dinamizme sahip ve büyüme trendleri, Avrupa ve Amerika’daki örneklerini çok geride bırakıyor. Lojistik uzmanlığımızı sunmak ve otomotiv, endüstri, teknoloji, tüketim ve perakende, enerji ve havacılık sektörlerindeki geniş müşteri kitlesine ‘tek durak noktası’ olarak hizmet verebilme avantajına sahibiz. Faaliyetlerimizin kısa sürede artacağına inanıyoruz” dedi.

Bölgeye yönelik sürekli yatırım

Dubai Ofisi 2012 yılının sonunda açıldı ve 2013 yılında tam teşekkül çalışmaya başladı. Ofis, GEFCO’nun, Çin, Hindistan ve Doğu Avrupa’ya yönelik ticareti desteklemek amacıyla 2011 yılında İran ve Irak’ta açılmış şubeleriyle birlikte bölgedeki mevcut varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bölgedeki faaliyetlerin hızla artması, işlerin etkin bir biçimde yönetilebilmesi ve daha da geliştirilebilmesi için, özel bir şubenin açılmasını gerekli kıldı.

GEFCO Dubai’nin yöneticiliğine atanan Stefano Pollotti, kariyerine lojistik sektöründe yön vermiş bir isim.  Pollotti’nin Ortadoğu tecrübesi, 2008 yılında bölgedeki lojistik çalışmaları yönetmesi için Dubai’ye transfer edildiği döneme uzanıyor.

GEFCO,  Dubai temsilciliğinin ardından Suudi Arabistan ve Umman’da ek şubeler açmayı ve Katar’da bir ortaklık kurmayı hedefliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: