Dolar 32,4729
Euro 34,9500
Altın 2.436,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

GE Türkiye-ODTÜ yarışmasında final heyecanı

GE Türkiye-ODTÜ yarışmasında final heyecanı
11 Ağustos 2014 10:15 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2014 10:18
A+
A-

Canan OzsoyGE Türkiye’nin desteklediği ODTÜ Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’nda sağlık ve enerji alanında 20 başarılı proje finale kaldı

Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji tabanlı girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’nın sağlık ve enerji kategorileri bu yıl GE Türkiye’nin desteği ile düzenleniyor. GE, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent işbirliği ile Türkiye’nin kilit sektörlerinden enerji ve sağlık alanları YFYİ’ye dahil edildi ve bu kategorilere 300’e yakın proje başvurdu. İkinci aşamada ise 20 proje finale kaldı. Finale kalan 20 proje sahibi, projelerini geliştirmek üzere üç ay boyunca pazarlama, finans ve yönetim konularında eğitimler alacak. Projelerin kuluçka süresi final günü olan 18 Ekim’e kadar devam edecek ve aynı gün içerisinde kazanan girişimciler kamuoyuna duyurulacak.

General Electric’in (GE) desteği ile ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından yürütülen Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji tabanlı girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’nda enerji ve sağlık alanında ikinci aşama için toplamda 20 proje finale kaldı. Yarışmaya bugüne kadar her iki kategoride 300’e yakın proje başvurusu oldu.

Genel, sağlık, enerji, savunma ve bilişim olmak üzere toplam 5 kategoriden oluşan yarışmada, Türkiye’nin kilit sektörlerinden enerji ve sağlık alanında başarılı yenilikçi projeler GE tarafından destekleniyor. Yarışmada ikinci aşamaya geçerek finale kalan 20 proje sahibi, projelerini geliştirmek ve hayata geçirebilmek üzere yaklaşık üç ay boyunca değerli eğitmenlerden ve akademisyenlerden pazarlama planı oluşturma, pazarlama stratejileri, markalaşma, yatırım döngüleri, liderlik ve yönetim becerileri, fikri mülkiyet haklarının korunması, finans konularında eğitim ve mentorluk desteği alacak. Projelerini işe dönüştürmek için çalışmalar yürütecek olan girişimcilerin ODTÜ Teknokent’teki kuluçka süresi 18 Ekim’de son bulacak. Sağlık ve enerji kategorilerinde birinci gelen projeler de yine aynı gün yapılacak olan final töreni sonunda açıklanacak.

Finale kalan projeler GE, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent’in deneyimli paydaşlarından oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. 2005 yılından bu yana düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması, yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayarak, genç girişimcilerin iş kurma süreçlerini başlatmayı, geliştirmeyi ve büyütmeyi hedefliyor. Bugüne kadar 40’ın üzerinde başarılı şirket kurulmasını sağlayan yarışma, yüzlerce farklı girişimciye de eğitim vererek Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin büyümesi adına büyük katkılar yapıyor.

Gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürme konusunda onlara cesaret vermekten dolayı gurur duyduklarını ifade eden GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, “GE olarak icat etmeyi sevmenin yanı sıra icat edenleri de destekliyoruz ve ülkemizdeki mucitlerin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin gelişmesi, rekabet gücünü artırması ve ilerlemesi için yeni iş fikirleri ve inovasyonun büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz GE Türkiye İnovasyon Yarışması’nın ardından, lise öğrencilerine yönelik GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı düzenledik. Diğer taraftan TÜBİTAK ile bu yıl girişimcilerin sağlık ve enerji alanındaki fikirlerini ve iş projelerini desteklemek üzere özel bir protokol imzaladık. 2015 yılında da İnovasyon Merkezi’mizi açmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl da Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması kapsamında ODTÜ ile işbirliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. GE Türkiye olarak ülkemizde yerel inovasyon kültürünü desteklemek ve geliştirmek amacıyla işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ODTÜ Rektör Yardımcısı ve ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay ise, “Türkiye’nin ilk ve en büyük teknokenti olan ODTÜ Teknokent olarak, her zaman ve her alanda öncü rol üstlenmeye gayret ediyoruz. Özellikle girişimcilik alanında yaptığımız işler sonucunda, girişimcilik ekosisteminin genişlemesi ve gelişmesi adına önemli sonuçlar almaya başladığımızı söyleyebilirim. Bugün geldiğimiz noktada; YFYİ her yıl binler seviyesinde farklı girişimcinin katılmak için başvurduğu ve yüzlerce farklı projenin değerlendirildiği, Türkiye’nin en sürdürülebilir ve en büyük girişimcilik programı olmuştur. Her yıl ihtiyaçlara göre yenilikler yaptığımız YFYİ’de bu yıl, GE’nin çok önemli desteği ile Enerji ve Sağlık kategorilerini hayata geçirdik. Ayrıca GE’nin desteklediği Enerji ve Sağlık kategorileri de dahil olmak üzere seçtiğimiz 10 girişimciyi 2 hafta süresince Silikon Vadisi’ne götürecek ve orada kendilerini geliştirmelerini sağlayacağız. ODTÜ ve ODTÜ Teknokent olarak değerli paydaşlarımızla birlikte girişimciliği desteklemekten ve ülkemizin gelişim sürecine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

GE, Türkiye için istihdam yaratma ve ihracatı artırma amacıyla altyapı geliştirme, üretim, yenilikçilik ve bilgi transferi alanlarına özellikle enerji ve sağlık gibi kilit önemdeki sektörlerde yatırım yapmaya devam ediyor.  GE, Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması ile Türkiye’de girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri desteklemeyi amaçlıyor. Böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması sağlanacak.

SAĞLIK KATEGORİSİ
Proje İsmi Takım İsmi
Akıllı Ateş Ölçer Termometrik
AUDITUS Gelişimin Gücü Adına Yazılım Ekibi
Damar Bulma Sistemi VeinPointer
e-SGS Alert
Etbant STRaND Biyoteknoloji
Kanser Tanı Kiti ExoDiag
Organik Protezler BTech
Otomatik Periferik MYS Team
P2GP Dönence
SIM/ABTS BioMFL

 

İkinci Aşamayı Geçen Projeler ve Fikirleri

ENERJİ KATEGORİSİ
Proje İsmi Takım İsmi
CyanoDynamics B&G TECH
Grafen Batarya Grafentek
Inocop Inocop
INVERTER INVERTEAM
K4C KEDi
Li-Fi Li-Fi Teknoloji
Mikro santral Dreamer
otopark giriş-çıkış MARMARA
OTS Hezar
PMU NİTA

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI