Dolar 32,5182
Euro 34,7882
Altın 2.421,52
BİST 9.708,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Fiyatlar düşünce kuyumcularda bulamayan sanal kuyumculara koştu

Fiyatlar düşünce kuyumcularda bulamayan sanal kuyumculara koştu
07 Mayıs 2013 09:23
A+
A-

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

İnternetten altın satışı yüzde 120 arttı

Karşılaştırmalı alışveriş platformu akakce.com’un verilerine göre, altın fiyatlarının yılın en düşük seviyesine ulaştığı Nisan ayında, internette altın araması yapanların sayısı yüzde 100 arttı. Aynı dönemde internet üzerinden satışlar da yüzde 120 oranında artış kaydederken, en çok satılan ürünler çeyrek altın, Ata Lira ve 10 gramlık külçe altın oldu.

Karşılaştırmalı alışveriş platformu akakce.com’un verilerine göre, altın fiyatlarının yılın en düşük seviyesine ulaştığı Nisan ayında, internet üzerinden satın almak için altın arayanların sayısı yüzde 100 oranında artış kaydetti. Verilere göre, 25 Şubat-25 Mart tarihleri arasında akakce.com’da altın araması yapanların sayısı 30 bin kişi olurken, bu sayı 26 Mart-26 Nisan tarihleri arasında 60 bine yükseldi.

Altınla ilgili arama yapanların sayısındaki artış, akakce.com’da en çok aranan ürünlerin sıralandığı en popülerler sıralamasını da etkiledi. 26 Mart tarihinde akakce.com’da en popüler 46’ıncı ürün olan çeyrek altın, fiyatların düşmesinin ve kuyumcularda altın bulmanın güçleşmesinin de etkisi ile 26 Nisan’da 7’nciliğe yükseldi. Benzer bir yükselme Ata Lira ve 10 gramlık külçe altında da görüldü. 26 Mart’ta 74’üncü sırada bulunan Ata Lira 26 Nisan’da 23’üncülüğe, 10 gramlık külçe altın ise 106’ncılıktan 33’üncülüğe çıktı.

En çok çeyrek ve Ata Lira satıldı

Aynı dönemde, akakce.com aracılığıyla altın satın alanların sayısında da yüzde 120 oranında artış görüldü. akakce.com’un farklı satıcıların fiyatlarını karşılaştırarak alışveriş yapmayı sağlayan altyapısını kullanan internet kullanıcıları, bu dönemde en çok çeyrek altın ve Ata Lira’yı tercih ettiler. Cumhuriyet Altını satışlarının yüzde 80’den fazlasını oluşturan çeyrek altın ve Ata Lira alımlarında kullanıcılar çeyreği tek çekimle satın alırken, Ata Lira’yı taksitle almayı tercih ettiler. Gram altın satışlarında ise en popüler ürünler ‘yatırımlık’ olarak adlandırılan 10, 100 ve 20 gramlık ürünler oldu.

Bu dönemde kuyumculardaki altın yokluğu sanal mağazalara da yansıdı. Rutin dönemlerde aynı gün ya da ertesi gün kargoya verilen ürünlerin gönderilme süreleri, altına hücum döneminde 1 haftaya kadar çıktı.

REKLAM ALANI