Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Fitch’ten Türk bankalarına kötü haber

Fitch’ten Türk bankalarına kötü haber
10 Temmuz 2014 09:21 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2014 09:23
A+
A-

fitch_ratings_650_3Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, değerlendirmeye aldığı 7 Türk bankasından Anadolubank’ın notunu indirirken, diğer bankalar için de finansal kapasite notlarını aşağı çekti.

Fitch, Anadolubank’ın finansal kapasite notunu ‘BB+’dan ‘BB’ye indirildi. Ayrıca Bankanın uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi ‘BB+’ dan ‘BB’ye ve uzun vadeli kredi notu ‘AA’dan ‘AA-‘ye çekildi.

Alternatifbank’ın ‘BB’ olan finansal kapasite notunu ise Fitch ‘B+’ya düşürüldü. Açıklamada, bu durumun bankanın uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi ve uzun vadeli kredi notu üzerinde etki oluşturmadığı kaydedildi.

Fitch, Arap Türk Bankası (A&T Bank), BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, Tekstil Bankası ve Turkland Bank’ın kredi notları ise teyit etti.

Şekerbank’ın uzun dönem kredi notu görünümünü ve uzun vadeli temerrüt derecelendirmesini ‘durağan’dan ‘negatif’e düşürüldü. Bankaların çalışma şartlarının, faiz oranlarında görülen keskin hareketler ve Ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin etkisiyle dalgalı bir seyir izlediği kaydedildi.

Açıklamada, Bankaların yılın ilk çeyreğinde ekonomik büyümelerinin güçlü olduğu kaydedildi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI