Dolar 32,3372
Euro 35,0918
Altın 2.308,16
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

EXPO için yabancılardan destek istiyoruz

EXPO için yabancılardan destek istiyoruz
08 Mart 2013 11:34
A+
A-

Nail opak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için görüştükleri yabancı işadamlarından destek istediklerini söyledi.

 Olpak, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, İşadamlarının bir araya geldiği derneklerin sayıca fazla olmasının sakıncasının olmadığını belirterek “Bir sürü işadamı derneği var, birleşin” şeklinde eleştiriler yapıldığını, bunu doğru bulmadıklarını dile getirdi.
İşadamlarının bir araya geldiği derneklerin her birinin belli bir alanda uzmanlaştığını kaydeden Nail Olpak, “Sivil toplum kuruluşlarının çoğalması bir zenginliktir. Ülke adına yararlı faaliyetler yapılıyor” dedi.
MÜSİAD olarak İzmir’in EXPO 2020 adaylığına da tam destek verdiklerini söyleyen Olpak, şöyle konuştu:
“İzmir limanlarıyla, sağlık turizmi olanaklarıyla çok önemli, potansiyeli olan bir şehir. Bu şehrin hedefini çok yüksek tutması gerekiyor. Bir Singapur örneği var. Singapur olmak için bir hedef tutturulabilir.
Bugün MÜSİAD Genel İdare Kurulu Başkanlar Toplantısı’nı Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla İzmir’de yapacağız. EXPO 2020 adaylığı sürecinde de İzmir’de sağlık teması ön plana çıkarılıyor. Sağlık Bakanımızın katılımıyla yapılacak toplantının bu sürece de katkısının olacağını düşünüyoruz. İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için görüştüğümüz yabancı işadamlarından destek istiyoruz.”
“Ekonomik istikrar var”
İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da, Türkiye’nin son 10 yılda ekonomide istikrarı yakaladığını, bunun tek parti iktidarıyla sağlandığını kaydetti.
Kendisinin de Singapur’a gidip yakalanan başarıyı yerinde görme imkanı bulduğunu söyleyen Demirtaş, “Dünya sermayesi orada. Bizim Singapur olmamız biraz zor. Ama bizim Singapur adayımız var. Kıbrıs, Akdeniz’in Singapur’u olabilir. Ama oradaki bölünmüşlük de bitirilmeli ki, bu olabilsin. Ticarette serbest bir ada olursa bu mümkün” diye konuştu.
Demirtaş şöyle devam etti:
“İstikrar olunca her şey oluyor. Bir adam kendisini Singapur’a adamış, 30 yıldır Singapur’u dünya devi yapmış. Hani o ‘Yeter artık süren bitti, 2. dönem, 3. dönem’ denmemeli. 2000 yılının Türkiye’si ile 2012’de Türkiye… Hadi, koyun bakalım makro ekonomik göstergeleri. Olabilir miydi? Rüyamızda görsek inanamayız. Şimdi Tayyip Erdoğan eleştirilir ama tek parti ve istikrarla birlikte Türkiye nerelere geldi? 500 milyar dolar ihracat hedefi Türkiye için hayal değil. Hepimiz çalışmak zorundayız. Afrika büyük potansiyel.”
EXPO 2020 adaylığı sürecinde kendisinin de Afrika Koordinatörü olduğunu hatırlatan Demirtaş, “Bu ülkelerden alabileceğimiz 47 oyumuz var. Her gittiğimiz ülkede artık İzmir’in EXPO 2020 adaylığını söylememiz lazım” dedi.
REKLAM ALANI