Dolar 32,3294
Euro 35,1232
Altın 2.302,47
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Evsiz esnaf kalmayacak

Evsiz esnaf kalmayacak
12 Ekim 2015 14:16
A+
A-

Evsiz esnaf kalmayacak

 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ  ev yapacak.  Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Kendi mütevazi dükkanında ekmeğini çıkarmak için el emeğini göz nurunu döken ama bir ev alamayan esnaf ve sanatkarımızı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) ev sahibi yapacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,”Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ  ev yapacak.  Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

TOKİ Başkanlığının yeni projelerinde yaptıkları dükkanların esnafında kiralayabileceği ölçekte olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TOKİ hedeflediği konut sayısını artırarak 5 yıl içinde evsiz esnaf ve sanatkâr kalmayacak. Bunun için TOKİ ile protokol yapacağız. Kira öder gibi rahatlıkla ödemesini yapabileceği uzun taksitlerle ev alacak.  Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvurularını; TESK’in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliklerimizden yapabilecekler. Bu konuda detaylı bilgileri de esnafımıza genelgeyle  duyuracağız. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI