Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

 ‘Etkin’ yöneticilerin performansı çalışan bağlılığını artırıyor

 ‘Etkin’ yöneticilerin performansı çalışan bağlılığını artırıyor
28 Nisan 2014 08:20
A+
A-

 

iyi-bir-yonetici

‘Harika’ yöneticilerle çalışanların yüzde 92’si kendini görev yaptığı kuruma bağlı hissediyor

Araştırmalar, çalışanların kurumlara hissettikleri bağlılığı etkileyen faktörlerin başında yöneticilik performansının geldiğini ortaya koyuyor. Kurumlardaki çalışan bağlılığını artırmanın anahtarı ise yöneticilerin elinde bulunuyor.

Towers Watson tarafından yapılan araştırmalar, eğer yöneticileri ‘etkin’ değilse çalışanların yüzde 53’ünün kendilerini görev yaptıkları kuruma bağlı hissetmediğini ortaya koyuyor. ‘Harika’ olarak tanımlanan bir yöneticiyle çalışmak ise bağlılık oranını yüzde 92’ye kadar yükseltiyor. Towers Watson’ın özel olarak tasarladığı “Yönetici Gelişim Programı” ile çalışan bağlılığını yükseltmek için yöneticilerin performansını ihtiyaç duyulan kriterler doğrultusunda geliştirmek ve bu paralelde şirket içi verimliliği artırmak mümkün.

Dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden Towers Watson tarafından yapılan araştırmalar ve müşteri deneyimleri, birtakım yönetsel yetkinliklerin çalışanların şirkete bağlılıkları konusunda kritik bir öneme sahip olduğunu ve çalışan verimliliğini doğrudan etkilediğini ortaya koyuyor. Dünya genelindeki toplam işgücünün yüzde 43’ü işine bağlılığını yitirdiğini söylerken, sadece yüzde 35’i kendisini çalıştığı kuruma bağlı hissettiğini ifade ediyor. Benzer bir şekilde hızlı büyüyen pazarlarda işverenlerin yüzde 84’ü uygun yeteneği şirkete çekmek anlamında sıkıntı yaşadığını, yüzde 75’i ise yeteneği elde tutmakta zorlandığını ifade ediyor.

‘Harika’ bir yöneticiyle çalışan kişilerin yüzde 92’si kendini kuruma bağlı hissediyor

Towers Watson tarafından yapılan araştırmalar, yönetici performansını geliştirmenin ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Etkin olmayan bir yönetici ile çalışan kişilerin sadece yüzde 47’si kendisini görev yaptığı kuruma bağlı hissediyor. ‘İyi’ bir yönetici ile çalışanların yüzde 82’si ve ‘harika’ olarak tanımlanan bir yönetici ile çalışanlarınsa yüzde 92’si çalıştığı kuruma bağlılık hissediyor.

Etkin olmayan yönetici ile çalışanların yüzde 32’si benzer bir iş fırsatı olsa bile kendi şirketinde kalmayı tercih ederken, bu sonuç iyi bir yöneticiyle yüzde 68’e, harika bir yöneticiyle yüzde 78’e kadar yükseliyor.

Towers Watson’ın küresel çaptaki deneyim ve araştırmalarından yola çıkarak tasarladığı “Yönetici Gelişim Programı” ile çalışanların bağlılığını ve verimini artıran yönetici performansı modelinin kriterleri oluşturulmuş bulunuyor. Towers Watson Yetenek Yönetimi Direktörü Arif Gürdenli, yöneticiler özgünlük ve güven ilkeleri üzerine kurulan dört ana kriterde başarılı performans gösterdiklerinde, inisiyatif alabilen çalışanlar ve sonuç üreten yeni yaklaşımların ortaya çıktığının altını çiziyor. Arif Gürdenli şu noktalara dikkat çekiyor: “Bu veriler ışığında çalışan bağlılığını artırması beklenen yöneticilerin bazı becerilerinin yeniden tanımlanması gerekiyor. İnsan kaynakları birimlerinin de bu doğrultuda farklı yönetici programları uygulaması kritik önem taşıyan bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.”

 Yöneticilik yeniden tanımlanıyor

Towers Watson Yetenek Yönetimi Direktörü Arif Gürdenli, Towers Watson’ın araştırmalarına göre yöneticilerin etkinliğinin çalışanları elde tutmak için en önemli kriterler arasında yer aldığını belirtiyor. Arif Gürdenli şu bilgileri aktarıyor: “Yöneticilerin ilgisi benzer bir şekilde çalışan bağlılığına etki ediyor. Towers Watson’ın çalışan bağlılığını artırıcı yönetici performansına dair yönetici etkinliği modeli uzun yıllara dayanan araştırmaların sonucunda üretildi ve yayınlanan ‘Manager Redefined’ isimli kitapta anlatıldı. Kurumların ihtiyaçları yönünde uyarlanabilen program beş kriter etrafında odaklanıyor. Towers Watson olarak özgünlük ve güven, görevlerin yerine getirilmesi, çalışanların geliştirilmesi, kurum vaadinin yaşatılması ve değişimin harekete geçirilmesi kriterleriyle yöneticileri değerlendiriyor ve geliştirmek için çözümler sunuyoruz. Kurumlara göre özel olarak uyarlanabilen ‘Yönetici Gelişim Programı’ ile yöneticilerin kapasitelerinin analizi yapılıyor ve yetersiz kaldıkları noktalara odaklandırılıyor. Böylece çalışan bağlılığının ve dolayısıyla verimliliğinin artırılması hedefleniyor.”

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: