Dolar 32,3670
Euro 34,9587
Altın 2.325,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ethem Genim, “enerji verimli ulaşım”ı anlattı

Ethem Genim, “enerji verimli ulaşım”ı anlattı
16 Ocak 2015 12:38
A+
A-

Enerji Verimli Ulaşım Görsel1

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 34. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde düzenlediği 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın son gününde “Enerji Takımı”ndan “Enerji Verimli Ulaşım Projesi”nin yüzü Ethem Genim,  katılımcılarla bir araya geldi. İstanbul WOW Convention Center’da yapılan fuarda, Enerji Verimliliği Derneği stant alanında hazır bulunan Ethem Genim, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

  1. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın son gününde Enerji Verimliliği Derneği stant alanında bulunan “Enerji Verimli Ulaşım Projesi”nin yüzü, otomobil yarışçısı “Ethem Genim”, enerji verimli ulaşım için uyulması gereken sürüş teknikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ülkemizde toplam enerji tüketimi içerisinde %14’lük  paya sahip olan ulaştırma sektöründe, verimlilik sağlayıcı çalışmaların ortaya koyulması ve bu alanda tüketilen enerji miktarının düşürülmesi amacını taşıyan proje kapsamında, motorlu taşıtların yenilenemez enerji kaynaklı yakıt tüketimini azaltmak, toplu taşımada ve yük taşımacılığında demiryollarının payını artırmak, şehir içi ulaşımda gereksiz yakıt israfını önlemek ve doğaya salınan zararlı gaz emisyonu seviyesini düşürmek en önemli hedefler arasında bulunuyor.

Türkiye’de son 25 yıldaki büyüme eğilimlerinin  sürmesi durumunda 2020 yılında, yolcu trafiğinin  bugünkü düzeyinin yaklaşık 3,3 katına (540 milyar yolcu/km), yük trafiğinin ise 2,5 katına (300 milyar ton/km) çıkacağı tahmin edilmekte olup, bu tahmin edilen artış göz önüne alındığında ulaştırma sektöründe enerji verimliliğini arttırıcı çalışmaların hayata geçirilmesi noktasında “Enerji Verimli Ulaşım Projesi”nin önemi daha da ön plana çıkıyor.

REKLAM ALANI