Dolar 32,3107
Euro 35,0595
Altın 2.279,50
BİST 8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ernst & Young’ın “Dünya Yılın Girişimcisi” ödülünü Erzincanlı Hamdi Ulukaya aldı

Ernst & Young’ın  “Dünya Yılın Girişimcisi”  ödülünü Erzincanlı Hamdi Ulukaya aldı
10 Haziran 2013 08:28 | Son Güncellenme: 10 Haziran 2013 08:29
A+
A-

Hamdi

Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young’ındüzenlediği ”World Entrepreneur Of The Year – Dünya Yılın Girişimcisi” ödülünü Hamdi Ulukaya aldı. Chobani Yoghurt’un kurucusu Ulukaya, Hüsnü Özyeğin’in de jüri üyesi olduğu yarışmada ABD’yi temsil etti.

Erzincan doğumlu Hamdi Ulukaya, dünyanın en prestijli girişimcilik ödülünü aldı. Chobani Yoghurt’un kurucusu, başkanı ve CEO’su Ulukaya, Ernst &Young’ın “2013 Dünya Yılın Girişimcisi” ödülünün sahibi oldu. Monte Carlo’daki final töreninde ABD’yi temsil eden Hamdi Ulukaya, 47 ülkede gerçekleştirilen Yılın Girişimcisi Yarışması’nda kendi ülkelerini temsil etmeye hak kazanan 49finalist arasından yılın girişimcisi olarak seçildi.

Erzincan doğumlu olan Hamdi Ulukaya, Chobani’yi 2005’te New York’takurduktan iki yıl sonra Chobani Greek Yoghurt markasını piyasaya sürdü. HamdiUlukaya, Chobani’yi 6 yıldan daha kısa süre içerisinde yıllık cirosu 1 milyardolara ulaşarak ABD’de en çok satan yoğurt markası haline getirdi. 3 binçalışanı ile dünyanın en büyük yoğurt fabrikası olan Chobani, Avusturalya,İngiltere ve ABD’de satılıyor.

REKLAM ALANI