Dolar 32,5273
Euro 34,6828
Altın 2.488,84
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ENTEGRE TESİS YÖNETİM SEKTÖRÜ ANKARA’DA BULUŞTU

ENTEGRE TESİS YÖNETİM SEKTÖRÜ ANKARA’DA BULUŞTU
11 Aralık 2019 11:35
A+
A-


Türkiye’de ve dünyada ilk kez düzenlenen 1.Uluslararası Tesis Yönetim Zirvesi, 81 ilden tesis yönetim şirketlerinin ve paydaşlarının katılımı ile Ankara Kızılcahamam’da gerçekleşti.

Giderek büyüyen ve eskiyen binalarda yaşadığımız gerçeği, tesis yönetiminin geleceğin gelişen sektörlerinden biri olduğunu gösteriyor. Sektörün tüm paydaşlarına yönelik olarak gerçekleşen 1. Uluslararası Tesis Yönetim Zirvesi’nde farklı bakış açıları ile sektörün sorunları değerlendirildi. Yeni stratejiler geliştirildi ve Çevik İş Modelleri üzerine konuşuldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Tesis Yönetim Zirvesi’nde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin genel müdür ve müdür yardımcıları, direktörleri, tesis yönetim alanında kitapları bulunan otoriteler, akademisyenler, avukatlar, AVM, rezidans, hastane, toplu konut yöneticileri ile 81 ilden kanaat önderleri katıldılar. TRKTYD Kentsel Tesis Yönetim Derneği öncülüğünde gerçekleşen zirveye ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Nusret Bayraktar ve 22-26.Dönem Erzurum Milletvekili, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Sistemleri Baş. Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da değerli katılımları ile katkı sağladılar.

 

Zirvenin Amacı Sektöre Vizyon Kazandırabilmek

Sektör adına farkındalık yaratma ideali ile yola çıkan TRKTYD Kentsel Tesis Yönetim Derneği Kurucu Başkanı Suat SANDALCI, “Bu zirve ile dinamik bir ortamda tesis yönetimi ile ilgili bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, yeni vizyon ve farklı bakışlarının kazanıldığı farklı bir platform oluşturmayı hedefledik.” diye belirtti.
İki gün boyunca süren ve tesis yönetimi Türkiye’de ne durumda, bu konuda hukuki alt yapı yeterli mi, sektörün sorunları nelerdir, tesis yönetiminde teknoloji ve yazılımın önemi gibi konuların etraflıca ele alındığı zirve interaktif bir konferans havasında gerçekleşti.
Recep Tayyip Erdoğan Mütevelli Heyet Başkanı Nusret BAYRAKTAR “I. Uluslararası Tesis Yönetim Zirvesini gerçekleştiriyoruz. Elbette eksikliklerimiz ve aksaklıklarımız var. Hazırlıklarımız devam edecek. Koç Holding Tesis Müdürü Sayın Esat ERDİL Bey’inde 2025 vizyonuna yönelik altını çizdiği değişen ve gelişen Türkiye ve Dünya şartlarına bağlı olarak bir yönetim anlayışının farklı bir profesyonel tespit.” diye sözlerine devam etti.

Prof. Dr. Mustafa ILICALI “Siyasetin duayeni Recep Tayyip Erdoğan Mütevelli Heyet Başkanı Nusret BAYRAKTAR Bey’in yanında söylemek belki biraz zor ama bir demokrasiyi derinleştireceksek ileri demokrasiden bahsedeceksek en önemli durum Sivil Toplum Kuruluşlarına destek vermekten geçer.” dedi.

Kat Mülkiyeti ve Nace Kodu Problemleri

Zirve boyunca farklı konuşmacılar tarafından dile getirilen kat mülkiyeti sorununun sektörün önündeki en büyük engel olduğu vurgulandı.
Kat mülkiyeti kanununun yeniden detaylı bir şekilde ele alınması gerektiğini savunan konuşmacılar ve TRKTYD il temsilcileri, 50’den fazla bağımsız bölüme sahip toplu yaşam alanlarında tesis yönetim firmalarının zorunlu olarak yönetime dâhil edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar başlatıldığının altını çizdiler.

Tesis yönetimi sektörünün faaliyet kodları ile ilgili sıkıntılar yaşandığını belirten katılımcılar, tesis yönetim firmalarına özel nace kodu oluşturulması için komisyon kurularak çalışmaların sürdürülmesine karar verildi.

Kentsel Tesis Yönetimi Bu Zirve ile Taçlanacak

Yönetim Kurulu Başkanı Suat SANDALCI “Uluslararası Tesis Yönetim Zirvesi’nde yalnız tesis yönetim sektörü ile değil, bu yönetime ait bütün alt sektörler ile buluştuk. Bu zirve, sektörün öncü kuruluşu (TRKTYD) Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleşecektir.” dedi.
7. bölge başkanlığı ve 81 ilde temsilcilik çalışmalarını başlatan Kentsel Tesis Yönetim Derneği zirveyi takiben gerçekleştirdiği gala gecesinde 21 il temsilcisine plaketlerini vererek atamalarını gerçekleştirdi.
T. C Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Ticaret Üniversitesi – ‘Trafikte küçük hata yoktur.’ Sosyal Sorumluluk Projesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi, UTTMD Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği ve ESYONDER Eskişehir Profesyonel Apartman Site Ve Toplu Yapı Yöneticileri Derneği ile Uluslararası Tesis Yonetim Zirvesi`nde Işbirliği Protokolleri imzalandı.
Türkiye’nin bütün illerinden 400 şirketin katıldığı zirve katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi.

Sektöre Dergi ve Fuar Geliyor
TRKTYD Kentsel Tesis Yönetim Derneği Kurucu Başkanı Suat SANDALCI sektöre 2 müjdeli haber iletti. Tesis yönetimi paydaşlarının ortak sesi olmasını hedefledikleri “Kent Zirve’si” adlı dergi çalışmalarının sürdüğünü belirten Sandalcı, “Sektöre en büyük hediyemiz; paydaşlarımızın iş geliştirebilecekleri ve kamuoyu ile tüm yenilikleri, gelişmeleri paylaşabileceğimiz bir platform olabilmesi amacıyla bir fuar çalışması yapmaya karar verdik. Tesis Yönetim Hizmetleri sektörünün en önemli temsilcileri, 09-12 Nisan 2020 tarihleri arasında Tesis Yönetim Hizmetleri, Ürün ve Teknolojileri Fuarı’nda buluşacak.” dedi.
TRKTYD – Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin destekleri ve Tepe Fuarcılık bünyesinde, tüm toplu yaşam alanlarında hayat kalitesini artırma amacıyla gerçekleştirilecek olan Tesis Yönetim Fuarı, şehrin merkezindeki kolay ulaşılabilir ve stratejik konumu ile ön plana çıkan Avrasya’nın en büyük fuar alanı CNR Expo- İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

REKLAM ALANI