Dolar 32,3423
Euro 35,1164
Altın 2.307,30
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Enerji verimliliği için İTO-ENVER Derneği elele…

Enerji verimliliği için İTO-ENVER Derneği elele…
08 Mayıs 2013 12:17
A+
A-

32_enver

Kamu hastanelerinde enerji verimliliği dönemi başlıyor

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), faaliyetlerini yaygınlaştırıyor. ENVER, şimdi de enerjinin en yoğun kullanıldığı sağlık alanına girdi. ENVER, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile kamu hastanelerinde enerjide verimlilik sağlamak için kolları sıvadı.

Küresel ısınma, doğalgaz gibi ithalata dayalı enerji kaynaklarında dışa bağımlılığın oluşturduğu sıkıntılar ve enerji maliyetlerindeki artış, enerji verimliliğini zorunlu kılıyor. Özellikle, Türkiye gibi enerji kaynakları yetersiz ülkelerde enerji verimliliği uygulamaları öne çıkıyor.

Yapısı itibarıyla enerjinin en çok kullanıldığı alanlardan birisi olan sağlık sektörü de Türkiye’nin en büyük ticaret odası İTO ve ENVER Derneği tarafından masaya yatırıldı. Bu kapsamda, kamu hastanelerinde enerji verimliliği uygulamalarına yönelik olarak İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) işbirliğiyle İTO’da sağlık sektörü koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şeref Kara, İTO Meclis Üyeleri Rasim Mazlum, Birol Hacıoğlu ve Eyüp Topal’ın yanı sıra Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun bölge genel sekreterleri Dr. Güven Bektemür, Doç. Dr. İhsan Bakır, Dr. Şuayip Birinci ve Dr. Tuncay Palteki katıldı. Toplantıda ENVER İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Arzu Gürkan ile Yrd. Doç. Dr. Muhammet Garip de yer aldı.

Sağlık sektörü koordinasyon toplantısında hastanelerde enerji tasarrufu için bir çalışma grubu oluşturulması kararı alındı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası ve Enerji Verimliliği Derneği işbirliği ile oluşturulacak çalışma grubu, bundan böyle düzenli olarak toplanacak.

Çalışma Grubu, enerji verimliliği için hastanelerde alınması gereken önlemleri tespit edecek ve yeni uygulamalar geliştirecek. Proje sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak.


REKLAM ALANI