Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Enerji piyasasındaki görünüm olumlu

Enerji piyasasındaki görünüm olumlu
31 Mayıs 2013 09:44
A+
A-

 Tuyid

Yatırımcı İlişkileri Derneğinin, Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch sponsorluğunda düzenlenen “Sektörel Değerlendirme Toplantıları”ı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ikincisi düzenlenen toplantıda Petrol&Gaz sektörü değerlendirildi.

Petrol ve Gaz sektörünün önde gelen temsilcilerinin, analist ve danışmanların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Fitch Ratings direktörlerinden Maxim Edelson konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, Fitch Ratings tarafından küresel tahminler, arz-talep analizleri, sektörü etkileyen önemli konular ve Türkiye’yi de ilgilendiren Avrupa, Rusya, Azerbaycan ve İran’daki sektörel gelişmeler değerlendirildi.

Fitch Ratings Direktörü Maxim Edelson Avrupa’daki krize değinerek şunları kaydetti: Başta Çin olmak üzere, hidrokarbonlariçin gelişmekte olan piyasalar, artmakta olannispeten yüksekfiyatlarıdesteklemeye devam ediyor. Avrupa ülkelerine baktığımızda ise, kredi notlarımızdan da anlaşıldığı gibi Batı Avrupa’nın kredi profillerinin sağlıklı durumda olduğunu görüyoruz. Ancak Gazprom yurt içinde ve dünya genelinde baskıyı yoğunlaştırmaya başladı. Bu nedenle Avrupa doğal gaz piyasası zor zamanlar geçiriyor. Öte yandan Rus petrol ve gaz şirketleri arama  ve üretim ağırlıklı olarak yatırım yapmaya devam ediyorlar.Türkiye ve Azerbaycan’daki petrol ve gazşirketlerininderecelendirme notları,ihraçcıların değişenkredi kalitesini yansıtıyor.

 

REKLAM ALANI