Dolar 32,4465
Euro 34,4931
Altın 2.470,12
BİST 9.555,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Endüstrinin kalbi İstanbul’da atıyor

Endüstrinin kalbi İstanbul’da atıyor
05 Haziran 2014 15:29
A+
A-

wın

19. WIN Eurasia Metal Working Fuarı Tüyap’ta kapılarını açtı ve imalat sektörü liderlerini aynı çatı altında buluşturdu. Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. tarafından metal işleme (Metal Working), kaynak/kesim (Welding) ve yüzey işleme (Surface Treatment) olmak üzere konu bakımından birbiri ile ilişkili üç uzmanlık fuarını bir araya getiren organizasyon, ilk gününde ulusal ve uluslararası üst düzey ziyaret ve işbirliklerine ev sahipliği yaptı. Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaşım Bakan Yardımcısı Sayın Sven Morlok’ın katılımlarıyla, Alman ve Türk makinecileri arasında 3. ülkelere yatırımlar ve inovasyon konulu yapılan anlaşma, fuara damgasını vurdu.

Global Fairs Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Wolfgang Lenarz, Alman Mühendislik Federasyonu  (VDMA) Türkiye Ülke Müdürü Friedrich Wagner,  İstif Makinaları Distribütörler ve İmalatçıları Derneği (ISDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gül, Makine İmalatçıları Birliği Başkanı ve Makine Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz fuar açılışına katılan isimler arasındaydı. T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen fuar 8 Haziran tarihine kadar devam edecek…

WIN EURASIA METAL WORKING FUARI YENİ ANLAŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR…

Açılış konuşmasını yapan Global Fairs Deutsche Messe AG  Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Lenarz; “WIN Metal Working Fuarı sac işleme, metal işleme ve kaynak kesim sektörlerinin tek bir çatı altında buluştuğu yegane fuar. Ziyaretçilerimiz bu fuarda üç sektörü yakından tanıyarak, son teknolojiyi öğrenme imkanı buluyor.  Bu yıl fuarda Tayvan, Güney Kore, İtalya, Japonya ve Almanya milli katılım gerçekleştirdi. Farklı endüstri kollarının ilgili tüm sektör liderlerini davet ederek, yeni iş imkanları yaratmalarına fırsat sağladık. Anadolu delegasyonlarını hızlandırarak derneklerle işbirliği içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl 24 olan delegasyon sayısını bu yıl 59’a çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

Lenarz’ın ardından söz alan Alman Mühendislik Federasyonu VDMA Türkiye Ülke Müdürü Friedrich Wagner ise “2002 yılında organize edilen ilk Win Eurasia Metal Working Fuarı’ndan beri Almanya olarak özel Alman Pavilyonu’nda inovatif ürünlerimizi sunuyoruz. Birçok yeni iş bağlantısına imza atılan fuarda, sadece Türkiye’den değil Almanya’dan gelen dostlarımızla da bir araya geliyor ve işbirlikleri gerçekleştiriyoruz,” diyerek fuarın kendileri için öneminden bahsetti. Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere, “2013 yılında Almanya’da 4 milyar Euro ihracat gerçekleştirildi. Sektörde yüzde 10’luk bir artış mevcut. Baktığımızda Türkiye’nin en büyük tedarikçisi Almanya,” diyerek değinen Wagner, ziyaretçileri sektörün nabzını yakından takip etmeleri için Saksonya Eyaleti’nden farklı şirketlerin yer aldığı 8 ve 9. hollerdeki Alman Povilyonuna davet etti.

 

ISDER İstif Makinaları Distribütörler ve İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gül ise fuara ilk olarak 2012 yılında katılma kararı verdiklerini ve bu bağlamda fuarın ilk fazında 22 üye ile yer aldıklarını belirtti. Şu an itibariyle 54 üyesi ile sektörün yüzde 70’ini elinde tutan bir dernek konumunda olduklarını ekleyen Gül, “Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nin en önemli fuarı olan WIN’in tüm katılımcı ve ziyaretçilere hayırlı olmasını dilerim,” dedi.

Son olarak söz alan Makine İmalatçıları Birliği Başkanı ve Makine Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz; “Biz Makine Tanıtım Grubu olarak Türk makineciliğinin ve Alman makinecilerinin bulunduğu her yerde bulunmaya çalışıyoruz ve WIN Metal Working Fuarı bu noktada bizim için önemli bir fırsat yaratıyor. Bugün burada Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaşım Bakan Yardımcısı Sayın Sven Morlok’un da katılımıyla Saksonya Eyaleti ile bir anlaşma gerçekleştireceğiz. Alman makinecileri ve Türk makinecileri arasında yapılabilecek işbirlikleri, 3. ülkelere yatırımlar ve inovasyon konularını  kapsayacak,” dedi.

Açılışın ardından, yurtdışından alıcı heyetler ve katılımcılar arasında birçok ticari işbirliği gerçekleşti. WIN Eurasia Metal Working Fuarı 4 gün boyunca yeni iş ortakları arayan firmalar ve işbirliklerine imza atmak isteyenler için faydalı bir buluşma merkezi olmaya devam edecek.

Ayrıca fuar kapsamında düzenlenen “Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi” de sektörün sorun ve fırsatlarını çok sayıda konferans, panel, kurumsal etkinlik ve çözüm gösterisiyle ele alıyor. Zirve; bilgi paylaşım ve aktarımında da büyük rol oynuyor. İnovatif paylaşımlar, yeni iş ortakları arayan firmalar ve yeni işbirliklerine imza atmak isteyenler için etkili bir platform oluşturuyor. 6 Haziran tarihinde 11.30 ve 12.30 tarihleri arasında gerçekleşecek İran, Petrol ve Doğalgaz Alanında Yatırım Olanakları Semineri, petrol ve doğalgaz bakımından zengin rezerve sahip İran’daki, yatırım ve ticaret olanakları hakkında dinleyicilere değerli bilgiler verecek.

 

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI