Dolar 32,5836
Euro 34,8316
Altın 2.411,21
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

En az 40 aracı kurum etkilenir

En az 40 aracı kurum etkilenir
11 Temmuz 2013 11:13
A+
A-

tspakb_atilla_koksal

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), aracı kurumlar için öngörülen sermaye miktarlarının çok yüksek olduğunu savundu.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), aracı kurumlar için bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak duyurulan yeni sermaye tutarlarının, benzer ülke örnekleriyle karşılaştırıldığında ve piyasaların boyutu düşünüldüğünde çok yüksek göründüğünü, düzenlemenin en az 40 kurumu etkileyeceğini açıkladı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), aracı kurumların özsermaye yükümlülüklerine ilişkin yeni tebliği, dar yetkili aracı kurumların 2 milyon TL, kısmi yetkili aracı kurumların 10 milyon TL ve geniş yetkili aracı kurumların 25 milyon TL asgari özsermayeye sahip olmasını öngörüyor. Yeni uygulama 1 Temmuz 2014’te yürürlüğe girecek.

Düzenlemeye ilişkin basın açıklaması yapan TSPAKB, “Özellikle emir iletimine aracılık faaliyeti olarak tanımlanan model için gereken 2-10 milyon TL aralığındaki sermaye tutarı, bu faaliyetle yapılabilecek işlerin büyüklüğü düşünüldüğünde, söz konusu sermayenin alternatif getirisini sağlamayabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Düzenlemelerin bu şekilde yürürlüğe girmesinin en az 40 üyeyi etkileyeceğini belirten TSPAKB, “Bu üyelerimizin bir kısmı sermaye artırımına giderek faaliyetlerine devam edebilecek, bu yolu tercih etmeyenler ise faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacaktır” dedi.

TSPAKB, düzenlemelerin yürürlük tarihinin bir yıl ertelenmiş olması ile bu süre içinde, düzenlemelerin yaratabileceği ekonomik ve sosyal sonuçların düzenleyici kurum ve kişiler tarafından tekrar değerlendirileceğini umut ettiğini açıkladı.

REKLAM ALANI