Dolar 32,5496
Euro 34,9189
Altın 2.424,57
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Ekonomik Durgunluktan Kaçan Sanal Ofislere Taşınıyor

Ekonomik Durgunluktan Kaçan Sanal Ofislere Taşınıyor
12 Aralık 2016 00:21
A+
A-

 

Global ekonomik parametrelerin olumsuz dalgalanması ve döviz kurundaki hareketlilik ticaret farklı arayışları da beraberinde getiriyor. İşletme maliyetlerini kısmak isteyen firmalar, yüzde 90’a varan oranda tasarruf sağlanan sanal ofisleri tercih etmeye başladı.

Workinton CEO’su Pınar Massena, “6 ay öncesine kadar sanal ve hazır ofis satışlarıımızda yüzde 40’lık artış yakaladık” dedi.

Co Working – Ortak çalışma alanlarının Türkiye’deki ilk ve en büyük uygulayıcısı olan Workinton ofisleri, işletmelere yüzde 90’a varan oranda maliyet avantajı sağlıyor. Küresel rekabet, çevresel şartlar ve döviz kurlarındaki hareketlilik, işletmelerin zorluklarla karşı karşıya kalmasına zemin hazırlıyor. Böyle zamanlarda işletme maliyetlerini en aza indirmek isteyen işletmelerin gözdesi sanal ofisler ve hazır ofisler oldu.

Ürettiği ürün veya hizmet için fiziksel bir alana ihtiyaç duymayan işletmeler, kira, personel, aidat, elektrik, su ve internet gibi onlarca kalem masraftan kurtuldukları sanal ve hazır ofislerin yolunu tutuyor. Paylaşımlı çalışma alanlarını Türkiye’ de yaygınlaştıran Workinton, işletmelerin şehrin en prestijli noktalarında adresi olmasını sağlıyor.

Workinton Ceo’su Pınar Massena, 6 ay önceye göre sanal ofis satışlarında yüzde 40‘lık bir artış yakaladıklarını söyleyerek şöyle devam etti:

“Sanal ofis, sınırlı kaynakları olan işletmelerin öncelikle düşünmesi gereken bir adım. Ekonominin daraldığı zamanlar işletmelerin temel amaçlarının sorgulandığı bir dönem oluyor. Bu dönemde de yanında bir sekreter çalıştıran işletme, kira, aidat, elektrik, su, internet vs. yaklaşık 4.000 TL’lik ofis maliyeti ile birlikte yaklaşık 6.000 Türk Lirası harcama yapıyor. Bu çok büyük bir maliyet… Oysa işletmeler Workinton’da ihtiyaçlarına göre aylık 200 liradan başlayan fiyatlarla bir sanal ofis kiralayabilir. Workinton çalışma alanlarında her gün iş yapabilir, misafirlerini ağırlayabilir, sekreter hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilirler.”

Pınar Massena, Workinton kullanıcılarının tüm gün ikramlar için ücret ödemediklerini belirterek, Workinton üyeleri, çay ve kahvelerini içip diğer ofis sahipleri ile bir network oluşturur, iş ve özel yaşamlarını paylaşabilirler. Workinton’un çalışanlara özel olarak organize ettiği toplantı ve organizasyonlara ücretsiz katılırlar. Üstelik şehrin en prestijli binalarında da adres gösterebilir” şeklinde konuştu.

Sıradan bir ofis ve Workinton karşılaştırması

Kontrat : 12 Ay

Aylık Masraflar Sıradan Ofis (TL) Workinton (TL)

Kira 1500 750

Stopaj (%25) 375 0

Su 50 0

Elektrik 125 0

Isıtma/Soğutma 250 0

Aidat 200 0

İnternet 175 0

Yiyecek/İçecek Gideri 150 0

Temizlik Malzemeleri 150 0

Temizlikçi 300 0

Sekreter 1,950 0

Bakım/Onarım/ 200 0

Öngörülmeyen giderler

Sermaye, Dekorasyon, 350 0

Mobilya, Klima, Santral,

Ofis ekipmanı, Tadilat /

36 Ay

Toplam 5,675 750

REKLAM ALANI