Dolar 32,5289
Euro 34,9614
Altın 2.425,71
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Ekonomi son çeyrekte sıçrama yapacak

Ekonomi son çeyrekte sıçrama yapacak
10 Kasım 2016 10:52
A+
A-

bakan-ozlu

Bakan Özlü, sanayi üretimindeki düşüşle ilgili olarak, son çeyrekte ekonomide bir sıçrama yaşanacağını ve bu gerilemeyi telafi edeceğini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan verilere göre büyümenin en önemli öncü göstergelerinden sanayi üretimi üçüncü çeyrekte yüzde 3.2 daraldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, verilerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün açıklanan verilerle üçüncü çeyrek sanayi üretiminde bir miktar yavaşlama olduğunu görüyoruz… Üçüncü çeyrekte gerek ülkemizde gerekse çevremizde yaşan gelişmeler, karşımıza bu tabloyu çıkarmıştır. Son çeyrekte ise ekonomi olumlu yönde tekrar bir sıçrama yapacak ve üçüncü çeyrekte yaşanan duraksamayı telafi edecektir” dedi.

İhracattaki gelişmelerin iç pazardaki sınırlayıcı gelişmelerle birleşerek sanayi üretimini aşağıya çektiğini belirten Özlü, “Eylül ayı itibariyle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, çevre ülkelerde güvenlik endişesiyle ticaret kanallarının daralması ve bunların ülke içindeki siyasi yansımaları, tüketim ve yatırım tarafında harcamaların ertelenmesine neden olmuştur. Gerek beyaz eşya, otomobil gibi dayanıklı tüketim harcamaları gerekse de yatırım eğilimleri bize bu tabloyu işaret etmekteydi” dedi.

Özlü yurtiçi tüketime ve yatırımlara dönük alınan tedbirlerin de desteğiyle üçüncü çeyrekte ertelenen talebin dördüncü çeyrekte devreye gireceğini belirterek “Dördüncü çeyrekte hızlanan bir ekonomi göreceğiz. Ekonominin hızlanmasında ise öncü rolü yine sanayi sektörü üstlenecektir… Önümüzdeki dönem hem attığımız adımların etkisi hem de finansal piyasaların daha öngörülebilir bir hal almasıyla sanayimiz çok daha hızlı büyüyecektir” dedi.

REKLAM ALANI