Dolar 32,3697
Euro 34,9552
Altın 2.325,66
BİST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ekonomi kırılgan, risk çok fazla yüksek

Ekonomi kırılgan, risk çok fazla yüksek
05 Mart 2014 09:39 | Son Güncellenme: 05 Mart 2014 11:31
A+
A-

ekonomi-kirilgan-risk-cok-fazla-yuksekTürkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda açıklama yapan Başkan Rızanur Meral, üyelerini uyararak “Küresel ekonomi kırılgan bir dönemden geçiyor. Türkiye kırılgan ekonomisi ile ciddi riskler taşıyor” diye belirtti.

Son dönemlerde ekonomideki dalgalanmaların yatırımcıları negatif etkilediğini ifade eden Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, küresel ekonominin kırılgan bir dönemden geçtiğini belirtti.

Meral, “Gelişmiş piyasalarda yaşanan kriz ertesi yeni ekonomi politikası belirleme süreci ve FED’in piyasaya arz ettiği dolarları azaltması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere negatif etki yapmakta. Cari eksikliği en yüksek ülkelerden biri olan Türkiye kırılgan ekonomisi ile ciddi riskler taşıyor. Böyle bir zamanda hem alış-veriş hem cari açık veren bir ekonomide sakınılması lazım gelen en mühim konu belirsizlik ve bu belirsizliğe neden olacak bir söylemle halkın kutuplaştırılmasıdır.”

1000 delege katıldı

TUSKON’nun 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. 1000 delegenin katıldığı Genel Kurul’a, Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Erasmus Mwencha da şeref konuğu olarak yer aldı. Tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul’da Rızanur Meral 5’inci defa TUSKON Başkanı seçildi. Genel Kurul’un açılışında açıklama yapan TUSKON Başkanı Meral, yolsuzluk operasyonunun Türkiye’ye çok büyük zarar verdiğini ortaya koyarak, şöyle ifade etti: “Oylarınızla gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur, virüs, kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok fazla ağırınıza gidiyor biliyorum. Ama sokakta, medyada gördüklerimize göre yakın ilerki zamanlarda kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin esas olduğunu herkes görecek.”

Kürtlere anadilde eğitim Alevilere ibadethane hakkı

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Kürt ve Alevi yurtdaşlarmızın anadilde eğitim ve ibadethanelerinin resmi statü kazanması taleplerinin karşılanmasını talep ediyoruz. Dini kimliği ne olursa olsun vatandaşları-mızın alınmış haklarının iade edilmesini talep ediyoruz” diye belirtti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: