Dolar 32,5876
Euro 34,8072
Altın 2.505,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

EBSO listesinde bir yılda 28 basamak birden yükselerek 54’üncü oldu

EBSO listesinde bir yılda 28 basamak birden yükselerek 54’üncü oldu
08 Temmuz 2013 09:45 | Son Güncellenme: 08 Temmuz 2013 09:47
A+
A-

Furkan Katmerci

Katmerciler Ege’nin en büyükleri arasındaki konumunu güçlendirdi

 Araç üstü ekipman sektörünün lideri ve en büyük ihracatçısı Katmerciler, Ege Bölgesi’nin en büyük 54’üncü şirketi oldu.EBSO’nun geleneksel “100 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde geçen yıl 82’ncisırada olan şirket, bir yılda 28 basamaklık sıçramayla en hızlı yükselen şirket olma başarısını gösterdi. Konuya ilişkin basın bülteni ve görseller ekte değerlendirmenize sunulmuştur.

Türkiye’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler Araç Üstü Ekipman (KATMR), Ege Bölgesi’nin en büyük şirketleri arasındaki konumunu güçlendirdi. Katmerciler, 2012 yılında elde ettiği 124 milyon liralık üretimden satış geliriyle, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından her yıl açıklanan “Ege Bölgesi’nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 28 basamak birden yükselerek 82’inci sıradan 54’üncü sıraya çıktı. Bu hızlı yükselişle Katmerciler, ilk 100 şirket arasında en hızlı yükseliş kaydeden şirket oldu.

Katmerciler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Mayıs ayında açıklanan “En Büyük İhracatçı Firmalar” listesinde de 2012 yılında elde ettiği 62,7 milyon dolarlık ihracat geliriyle bir yılda 415 basamak birden yükselerek 662’nci sıradan247’nci sıraya çıkma başarısını göstermişti. İhracatını yüzde 131 oranında artıran Katmerciler, TİM listesindeki şirketler arasında bir yılda ihracatını en fazla artıran şirketlerden birisi olmuştu.

 Başarılı performans devam ediyor

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, EBSO listesinin açıklanması üzerine yaptığı değerlendirmede, 2012 yılında, satış gelirlerinden ihracat artışına, karlılıktan aktif büyüklüğe kadar tüm bilanço kalemlerinde önemli artışlar elde ettiklerini belirterek, EBSO listesinde bir yılda 28 basamak birden yükselerek 54’üncü sıraya çıkmalarının da uzun yıllardır devam eden başarılı kurumsal performansın yeni bir sonucu olduğunu ifade etti.

41 ülkeye ihracat yapan, sektörünün en büyük ihracatçı şirketi olarak Türkiye’yi ve İzmir’i uluslararası ölçekte en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettiklerini kaydeden Katmerci, açıklamasında 2012 yılı sonuçlarını da şöyle özetledi:

“2012 yılında konsolide gelirlerimizi yüzde 79 artırarak 85,7 milyon liradan 153,1 milyon liraya yükseltirken, net kârımızı yüzde 286 artırarak 2,4 milyon liradan 9,3 milyon liraya yükselttik. 2011 yılında 55,6 milyon liralık ihracat gerçekleştirirken,2012 yılında toplam ihracatımızı yüzde 147 oranında artışla 137,7 milyon liraya yükselttik. 2011-2012 döneminde öz kaynaklarımız yüzde 35 artışla 29,9 milyon liradan 40,3 milyon liraya, aktif büyüklüğümüz ise yüzde 30 artışla 118 milyon liradan 153 milyon liraya çıktı.”

TİM listesindeki hızlı yükselişin ardından EBSO listesinde ortaya çıkan sonucun da kendilerini memnun ettiğini belirten Katmerci, “Halka açık bir şirket olarak, ortaya koyduğumuz başarılı mali tablolarla, yatırımcılarımıza ve hissedarlarımıza karşı taşıdığımız sorumlulukları yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyiz” dedi.

 Öncelikli hedef savunma sanayi

Katma değeri yüksek ürünlere yoğunlaşma stratejisi kapsamında şirketin öncelikli hedef sektörünün savunma sanayi olduğuna dikkat çeken Furkan Katmerci, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 19 Mart2013 tarihinde verilen “Tesis Güvenlik Belgesi” sayesinde, artık, hem Türk Silahlı Kuvvetleri, hem de NATO’nun ihtiyaçları için açılan savunma sanayi ihalelerine katılabilme imkanını elde ettiklerini hatırlattı.

Bu sektöre yönelik ilk adım olarak, tekerlekli zırhlı araç üretimine odaklandıklarını kaydeden Katmerci, şunları söyledi:

“Halihazırda, iki farklı ana görev ihtiyacı anlamında birbirini tamamlayan özelliklerdeki Zırhlı Personel Taşıyıcı araçlar üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Her iki araç, şu ana kadar gerçekleştirilen test ve değerlendirmeleri başarıyla sonuçlandırdı. Ayrıca, muhtemel bazı yurt dışı projeler için görüşmelere devam ediyoruz. Bu araçların üretimi için gerekli makine ve ekipman yatırımımızı da tamamlamış durumdayız.”

Bölgesel Türk markası olmak

28yıllık köklü geçmişi, araç üstü ekipman sektöründeki deneyim ve birikimiyle Katmerciler’in öncü ve yenilikçi bir şirket olduğunu vurgulayan Katmerci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İtfaiyeden çöp aracına, araç kurtarmadan vidanjöre, kanal açmadan tanker ve damperlere, 30 farklı tipte araç üretebilen ve bu alanda rakipsiz bir şirketiz. 41 ülkeye ihracatımızla sektörümüzün açık ara ihracat lideri durumundayız. Hedefimiz, Katmerciler’i, ülkemizin odağında bulunduğu bölgenin en saygın ve en güçlü araç üstü ekipman şirketlerinden birisi haline getirmek, bu sektörde bölgesel bir Türk markası olmaktır. Özellikle Afrika ve Ortadoğu itfaiye ve çöp aracı pazarında hakim şirket olma stratejimize uygun olarak sürdürdüğümüz çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Her yıl istikrarlı bir şekilde ve hızla artan ihracatımız, bu yolda güvenle ilerlediğimizi ortaya

REKLAM ALANI
ETİKETLER: