Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

E-ticarette yeni dönem başladı

E-ticarette yeni dönem başladı
02 Mayıs 2015 11:34
A+
A-

E-ticarette yeni dönem başladı

Onay alınmadan gönderilen reklam mesajlarını yasaklayan ‘Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’ bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İzinsiz gönderimler için şirketlere çok ağır para cezaları getirildiğini söyleyen Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, kullanıcıların bu gibi izinsiz gönderimler için nasıl davranması gerektiğini anlattı.

TÜDER Başkanı Levent Küçük,  gönderilen reklam iletilerinin tüketicileri bunalttığını belirterek, bu kapsamda, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile GSM şirketi yetkilileriyle bir araya geldiklerinde rahatsızlıklarını gündeme getirdiklerini ve bunda operatörlerin de sorumluluğu olduğunu aktardıklarını anlatan Küçük, yeni dönemde, tüketici onayı dışında ticari elektronik ileti gönderilemeyeceğini, kanuna aykırı hareket edenlere değişen miktarlarda idari para cezası uygulanacağını hatırlattı.

Küçük, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ileti göndermeye devam etmek isteyen firmaların tüketiciden onay almak için yoğun çaba sarf ettiğine işaret ederek, “Telefon ve internet hizmeti veren şirketler, tüketicileri ‘onay’ mesajı bombardımanına tuttu, çünkü firmalar yeni yasa gereğince onay almak zorundalar. Tüketicilerimize kendileri için çok gerekli olan, günlük hayatları ve işlemleri ile ilgili firmalardan gelen mesajlara onay verebilirler ama kendilerini rahatsız eden, alakalı olmadıkları konularla ilgili firmalara onay vermesinler. Firmanın bu konudaki cazip promosyonlarını da dikkate almasınlar” diye konuştu.

‘Onay isteyen mesaja cevap verme yükümlülüğü yok’

Yasanın uygulamaya girmesiyle tüketicilerin cep telefonlarına “Kampanya ve bilgilendirme SMS’lerini almak istemiyorsanız bu numaraya çağrı bırakın ya da ‘hayır’ yazarak bu mesajı cevaplayınız” diye iletiler gönderildiğini belirten Küçük, şunları kaydetti:

“Firma burada tüketiciden onay istiyor ve tüketicilerimizin kafası karışıyor. Elektronik ticarette yeni dönemi başlatan kanunun yürürlüğe girmesiyle alıcılara gelmeye başlayan ‘SMS almak istemiyorsanız arayın, mesaj atın’ gibi iletilere tüketicilerin cevap verme yükümlülüğü bulunmuyor. Bu konuda ‘sessizlik’ ret anlamı taşıyor. Eğer onay almayan firmalar ileti göndermeye devam ederse suç işlemiş olacak ve tüketicilerimiz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına şikayette bulunabilecektir. Vatandaşlar, bu yasayla hormonlu kısa mesaj ve maillerden kurtulacak. Tüketiciler, firmaların gönderdiği,  kendilerini rahatsız eden mesajlar için şikayet hakkını mutlaka kullansın.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI