Dolar 32,3692
Euro 34,9458
Altın 2.325,68
BİST 9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

e-ticaret profesyonellerine göre başarının sırrı ‘Müşteri ilişkilerinde’

e-ticaret profesyonellerine göre başarının sırrı ‘Müşteri ilişkilerinde’
07 Haziran 2013 09:08
A+
A-

e-Ticaret

Tempo’nun e-ticaret Konferansı’nda gerçekleştirdiği anket çalışmasından sektörle ilgili önemli veriler elde edildi

Yenilikçi yaklaşımlarıyla sektörde fark yaratmaya devam eden Tempo, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan 2. e-ticaret Konferansı ve Fuarı’nda gerçekleştirdiği anket çalışması ile sektörle ilgili yararlı veriler elde etti.

Finanstan, telekomünikasyona, sağlıktan e-ticarete çok çeşitli sektörlerde ‘Uzaktan hizmetler’ sunan Tempo, geçtiğimiz günlerde 2.si düzenlenen e-ticaret Konferansı ve Fuarı’nda e-ticaret sektörünü nabzını ölçen bir anket gerçekleştirdi.

e-ticaretin günümüzde ve önümüzdeki dönemde daha da önem kazanacağına inanan Tempo, e-ticaret seminerleri sırasında gün boyunca gerçekleştirdiği anketle sektörle ilgili çeşitli sorular sorarak e-ticaret sektörünü tüm aktörleriyle ileriye taşıyacak değerli veriler elde etti. Çıkan sonuçlar, e-ticarette müşteri ilişkilerinin önemini ortaya koyuyor.

e-ticarette en önemli şey ‘Müşteri hizmetleri’

11 sorudan oluşan ve sektörle ilgili önde gelen 300 kişi tarafından yanıtlanan ankette %29 ile ‘Müşteri ilişkileri’, e-ticarette en önemli konu olarak öne çıktı. Onu %25 ile ‘Lojistik’ izledi. 

%32 ile ‘Fikir’, %26 ile de ‘Müşteri memnuniyeti’, yine e-ticarette başarılı olmanın sırrı olarak görülüyor.

Ankete katılanların % 52’si ‘Müşteri ilişkilerinde en çok kullandığınız kanallar hangisi?’ sorusuna ‘Telefon&Çağrı Merkezi’ cevabını verirken onu %23 ile ‘Sosyal ağlar’, %17 ile ‘Online chat’ takip ediyor.

‘Müşteri tutundurma ve satış sonrası hizmetler’ en önemli sorun

e-ticaret sektöründe müşterilerin en çok şikayet ettikleri konu %41 ile ‘Zamanında teslimat yapılmaması’ ve %30 ile ‘İletişim kuracak birine ulaşılamaması’. ‘En önemli sorununuz nedir?’ sorusunun cevaplarında ise %59 ile ‘Müşteri tutundurma ve satış sonrası hizmetler’ konusu açık ara önde.

‘Etkili internet pazarlaması’ (%41) ve ‘Müşteri hizmetleri’ (%29) de sektör yetkilileri tarafından farklılaşmalarını sağlayacaklarına inandıkları konuların başında geliyor.

Bir e-ticaret sitesinden alışverişte dikkat edilecekler konusunda ‘Marka bilinirliği’ (%49), ‘Olumlu referans’ (%23) ile ‘Ödeme seçenekleri ve güvenliği’ (%20) ilk üçü paylaşıyor. Alışverişi tercih etmemedeki en büyük etken ise %36 ile ürünün görülmek istenmesi.

REKLAM ALANI